Go to Top

Kdaj je čas, da zamenjate poklic?

Nekateri kruto resnico spoznajo precej hitro, spet drugi pa potrebujejo leta, da ugotovijo, da so popolnoma zgrešili s svojim poklicem oziroma poklicno usmeritvijo. Vztrajanje v neprimerni profesiji vas ne dela le nesrečnih,temveč zapravljate tudi svoj potencial. Če ste močno v dvomih, ali ste v pravem poklicu, preverite, ali katera izmed naslednjih izjav velja.

poklicDelo je prava muka in vam gre na živce

Delo vam predstavlja skorajda mučenje in za povprečne rezultate se morate močno potruditi. To zelo sovpada že z znanimi težavami, katere je marsikdo izkusil v šolskih klopeh. Nekateri so briljirali v angleščini zgolj preko gledanja risank, drugi pa so zgolj s pisanjem domačih »razturali« v matematiki. Vsi pač nismo za vse.

Teorija in praksa se ne skladata najbolj

Ta postavka velja predvsem za zaposlene in podjetnike, ki so vsaj zaenkrat še zelenci v poslu. V teoriji se vse zdi malodane idealno, realnost pa je lahko nekaj popolnoma drugega.

Stagnirate

Vaše znanje ne napreduje, že dolgo se niste naučili ničesar novega. Danes, ko je gospodarstvo precej konkurenčno pa tudi nestabilno, si želite imeti kar največ znanja, da boste izstopali.

Razmišljate le o dopustu oziroma prostih dnevih

Teme tega poglavja nikakor ne smete razumeti narobe, kajti nihče od vas ne zahteva, da postanete deloholik z več kot 100-urnimi tedenskimi delovniki, vaš prosti čas pa bo predstavlja edinole bolniška, ko boste pregoreli.

 

Pripravil: Gašper Meden

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja