Go to Top

Kako znova začeti po dopustu

Dopust je tisti del leta, na katerega vsi nestrpno čakamo več mesecev. Poležavanje na plaži, preživljanje časa z družino in prijatelji, zabave,… in nato nazaj v kruto realnost. Da bi se izognili neprijetnostim ob vašem povratku po dopust, vam ponujamo nekaj preprostih, a učinkovitih nasvetov.

Kako znova začeti po dopustuPredpriprave

S pojmom predpriprav seveda niso mišljene zgolj t.i. psihične predpriprave, temveč celoten skupek pregleda najpomembnejših zadev, ki vas čakajo nekaj prvih dni po povratku.

Priporočljivo je tudi vsaj preleteti elektronsko pošto (kar ne pomeni, da morate ves dopust preživeti na mobilniku), da prvi dan ne boste imeli občutka, kot da se je kdo zarotil proti vam.Tako si boste prihranili ogromno stresa, ker boste točno vedeli, kaj je potrebno opraviti najprej in kako.

 Ne pozabite na sodelavce

Sodelavci so vam lahko v veliko pomoč. Kak dan ali dva prej jih kontaktirajte in se pozanimajte o “dogajanju”. Tako boste na tekočem z vsem in se boste lahko ustrezno pripravili, poleg tega pa boste izpadli precej bolj profesionalno, kot sicer (kar lahko brez težav posplošimo tudi na prejšnjo točko).

Postavite si realne meje

Nerealno je pričakovati, da boste že prvi dan sposobni nadoknaditi vse za nazaj. Postavite prioritete na prvo mesto, ostalo pa boste dokončali ko pač boste.

Pripravil: Gašper Meden


Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja