Go to Top

Kako se osredotočiti na delo?

Podjetništvo ni lahek posel in težko se je popolnoma osredotočiti na delo, če morate hkrati počnete nešteto stvari: odgovarjati sodelavcem, strankam, razmišljati o rešitvah in hkrati o novih inovativnih idejah. V nadaljevanju si preberite tri nasvete, kako se osredotočiti na delo.

Kako se osredotočiti na delo?1. Najprej opravite kreativno delo

Ste že slišali nasvet, da moramo najprej opraviti lažja dela, ki ne zahtevajo toliko razmišljanja?  To dober nasvet v dnevih, ko ste popolnoma neproduktivni in potrebujete spodbudo za težja opravila. Vendar če morate sprejeti težke odločitve, ki zahtevajo veliko kreativnosti, opravite le-ta najprej, ko je vaša koncentracija na vrhuncu. Ko nam konec dneva že primanjkuje energije, je včasih najlažje samo brisati nepomembne e-maile.

2. Pametno razdelite vaš čas

Ljudje so povprečno lahko zares osredotočeni okoli šest ur na dan. Najboljše je, da si najtežje delo naložimo takrat, ko nam to najbolj ustreza. Na primer, nekateri ljudje najlažje delajo zgodaj zjutraj, nekateri pozno v noč. Zato se opazujte in ugotovite, kdaj ste tekom dneva najbolj produktivni. Ugotovili so tudi, da večina ljudi najlažje in najboljše razmišlja izven pisarniških prostorov.

3. Trenirajte vaše možgane

Kot smo že velikokrat svetovali, je najlažji način, da delo dobro opravite, če izklopite vse motnje v vaši okolici in se posvetite samo eni nalogi. To je tudi vprašanje discipline. Začnite najprej pri nekaj minutah.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja