Go to Top

Kako se lotiti iskanja poslovnih idej?

Podjetnik ima lahko veliko poslovnih idej, s katerimi bi lahko začel posel, vendar ni nujno, da bi bile vse uspešne. Skoraj nemogoče je, da bi lahko vse uspele na trgu. Na drugi strani pa se marsikateremu podjetniku zgodi, da ostane »prazne glave«. Takrat je potrebno poseči po strategijah iskanja poslovnih idej.

Kako se lotiti iskanja poslovnih idej?Komunikacija s kupci

Predvsem že uveljavljena podjetja imajo nabor svojih obstoječih in potencialnih kupcev. Potrebno je biti pozoren na izražene želje in potrebe le teh, saj marsikatero dobro poslovno idejo oblikujejo prav kupci. V tem primeru je zelo pomembna tehtna analiza ideje, saj obstaja možnost, da kupec nima prav dobre ideje.

Kako do trend ideje?

Zasledovanje trendov na trgu

Podjetnik mora biti pozoren na svet okoli sebe vedno in povsod. Trendi se spreminjajo iz dneva v dan in kar nas pripelje do uspešne poslovne ideje je trend, ki še ni stopil na naša tla. Zato je dobro biti pozoren na trende v bolj razvitih deželah, katerim sledimo. Kar je danes pri njih bo jutri pri nas.

Spremembe

Včasih je za generiranje dobre poslovne ideje dovolj že en pogled okoli sebe. Novi zakoni in nova pravila generirajo nove potrebe. Veliko zares dobrih poslovnih idej se je razvilo kot posledica velikih sprememb v zakonu ali pravilih, ki posledično narekujejo način življenja, ki oblikuje potrebe po novih izdelkih in storitvah.

Zasluži denar z idejo!

Podjetniški forumi

Namen podjetniških forumov je povezovanje inovatorjev ter podjetnikov, investitorjev. Vedno bolj pogosti način sodelovanja, saj podjetnik odkupi idejo, kar pomeni, da se mu ni treba ukvarjati z raziskavo. Na drugi strani pa inovatorjem ni treba vstopati v poslovni svet.

Opazovanje konkurence

Konkurenca je tista, ki narekuje tempo razvoja. Najboljši prostor za zasnovo dobre poslovne ideje je nizka konkurenca, od katere se lahko učimo napak ter v ponudbo vpeljemo izboljšave in inovacije.

Za vsa dodatna vprašanja lahko pokličete naše svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišete na data@data.si.

V kolikor bi radi postali neodvisni in ustanovili podjetje vas vabimo na naš seminar Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Vabljeni tudi na naša izobraževanja Kako do trend ideje in družabna omrežja za podjetnike in Zasluži denar s svojih hobijem ali idejo.

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na izobraževanje

[hr]

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja