Go to Top

Kako priti do poslovnih idej

Ideja, iz katere bi lahko v prihodnosti zrasel posel, je dodobra prežvečena tema. Dejstvo je, da do dobre ideje ni nikakor lahko priti, še težje pa jo je spraviti na papir oziroma realizirati.

Kako priti do poslovnih idejV članku boste našli nekaj preprostih načinov, s katerimi boste lahko hitro ugotovili, kje z vašo idejo dejansko stojite.

Razpravljajte z drugimi

To seveda nikakor ne pomeni, da boste natančno, v detajle, vsakemu mimoidočemu razlagali o vaši ideji. Ne samo, da najbrž ne boste izvedeli ničesar pametnega, morda vam jo še kdo ukrade! Možnosti za razpravo in razmislek imate ogromno: sprehodi, lokali, spletni forumi, Facebook skupine, itd.

Različna mnenja so lahko zlata vredna

Ogromno talentiranih posameznikov se izgubi v enoličnosti in ozkoglednosti. Pomembnost razmišljanja, kateremu v anglosaksonskem svetu pravijo thinking out of the box oziroma stremenje k širokoglednosti. Drugačna mnenja vam bodo dala popolnoma drugačen pogled na vašo zamisel ali idejo.

Preberite kakšno knjigo več

Ljudje tudi po zaslugi interneta ne beremo več toliko, kot včasih, vendar pa so tako tiskane kot tudi elektronske ali audio knjige odličen vir inspiracije.

Zamisli si zapisujte

Ogromno izumov pa tudi umetniških del ne bi nastalo brez beleženja trenutnih misli in navdiha. Na podlagi preteklih zapisov v obliki dnevnika se vam lahko porodi super ideja!

 

Imate idejo? Kar na dan z njo, pri vsem ostalem pa vam lahko pomagamo v podjetju Data d.o.o. Pri nas lahko brezplačno ustanovite podjetje, še pred samo ustanovitvijo pa lahko koristite do 30 ur brezplačnega svetovanja. Za uvodni sestanek nas pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pošljite elektronsko sporočilo na data@data.si

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja