Go to Top

Kako do poslovne ideje v vsakdanjem življenju?


Svet okoli nas je poln idej, ki so lahko uporabne. Poznana je zgodba, da je bila ideja o Disneylandu rojena na družinskem oddihu v danskem zabaviščnem in tematskem parku Tivoli. Walt Disney se je ob obisku zavedel, da lahko naredi večjo in boljšo verzijo v Kaliforniji. Nadaljevanje je zgodovina.

Njegova zgodba pa ni naključna – veliki poslovneži najdejo ideje v vsakdanjem življenju, imeti je treba le odprte oči. Do ideje ne boste prišli, če boste namensko razmišljali zgolj in samo o njej. Preberite si nekaj nasvetov, kako do poslovne ideje v vsakdanjem življenju.

Bodite pozorni na priložnostiprvo podjetje

Vsak trenutek obstaja nedokončana naloga, svet je poln problemov, ki čakajo na rešitev. Bodite pozorni na službe, ki so se jim drugi odpovedali, jih prezrli ali zaman zasledovali. Vprašajte se, kaj vas moti? Kaj bi lahko bilo enostavnejše? Bolj zabavno? Prepričljivejše? Naj se sliši še tako nenavadno, vaše frustracije vas bodo vodile do problemov, katerih rešitev je lahko odlična poslovna ideja.

Lovite ideje na različnih mestih

Da bi prišli do nove ideje, morate misliti kreativno. Če mislite, da tega ne zmorete, se motite. Kreativno mišljenje je veščina in kot pri vseh tudi pri njem velja, da vaja dela mojstra. Ne čakajte doma, pojdite med ljudi. Ideja se vam lahko utrne na počitnicah, koncertu, umetniški razstavi … Raznolikost je ključnega pomena.

Opazujte druge ljudi

V vsaki situaciji ste obdani s problemi, ki so jih drugi že rešili ali so jih poskušali. Vsak trenutek je priložnost za učenje. Zamislite si, kaj bi vi spremenili ali kako bi to uporabili za rešitev neke druge zagate. S tem boste razvili miselno navado, ki vam bo odprla oči za ideje, ki čakajo na vas.

Vsi ljudje imamo ideje, zamisli in prebliske. Ker smo pogosto preveč previdni, so le redki izmed nas sposobni v ideji prepoznati poslovno priložnost ter jo izkoristiti. Vabimo vas, da svojo idejo preverite na brezplačnem seminarju Zasluži denar s svojim hobijem in idejo!

Prijava na seminar

Pripravil: Boštjan Kop


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja