Go to Top

Kako novoustanovljeno podjetje obdržati na nogah?

Ustanovitev podjetja je v času gospodarske krize (torej zadnjih nekaj let) svojevrsten dosežek, za katerega je potrebno precej poguma. Vendar kot pravijo tudi v športu, pa je priti na vrh težko, še težje pa se je na vrhu obdržati. Torej še prenesemo ta rek v podjetništvo: odprtje podjetja je nekaj popolnoma drugega, kot pa uspešno ali vsaj zadovoljivo poslovanje.

Kako novoustanovljeno podjetje obdržati na nogah?To še oteži dejstvo, da danes večina start-upov propade. Zato vam priporočamo upoštevanje nekaj naslednjih nepisanih pravil, ki bodo precej olajšala okoliščine težkega podjetniškega vsakdana.

V novoustanovljeno podjetje prinesite znanje in informacije

Informacij dandanes v dobi interneta kar mrgoli, prava umetnost pa je iz teh podatkov potegniti bistvo in jih uporabiti. Na svetovnem spletu najdete marsikaj uporabnega, tudi kakšno podjetniško izobraževanje ne bo odveč.

Naj vas obkrožajo pravi ljudje oziroma mešanica le-teh

Znanje je vsekakor eden izmed ključnih pogojev za uspešno poslovanje, vendar pa je tudi sestava ekipe pravih ljudi – še bolj pa kombiniranje njihovih karakterjev – v učinkovito skupnost velikokrat izredno težko.

Učenje kot del podjetniške kulture = pripravljenost na spremembe

Učenje kot del podjetniške kulture gre v tej točki obravnavati predvsem kot sposobnost odziva na spremembe, ki so danes precej hitrejše kot pred desetletjem ali dvema. Tudi v Sloveniji je žal ogromno primerov, ki so (ali pa celo še vztrajajo) vztrajala pri svojem, vmes ma jih je dobesedno povozil čas in konkurenca.

Imejte na zalogi vsaj enega asa v rokavu

Teorija o vitkem podjetništvu poudarja pomen minimalno sprejemljivega produkta (z angleško kratico MVP). Ta je pomemben predvsem za pridobivanje povratnih informacij in manifestiranje koncepta ideje, pri čemer je uporabljen najmanjši možni vložek.

Naj vam pri tem pomagamo!

V podjetju Data d.o.o. smo vam na voljo s številnimi storitvami za pred in po ustanovitvi podjetja, kot so npr.  različna izobraževanja, računovodstvo, izdelava in optimizacija spletnih strani in še več. Preverite našo ponudbo!

 

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja