Go to Top

Kako lahko dobre zaposlene spremenite v najboljše

Ste se kdaj vprašali kako motivirati zaposlene v še boljše delavce? Seveda je prvi pogoj, da zaposlite prave ljudi, ki jih potem lahko z različnimi prijemi nadgradite v najboljše sodelavce.

employee-morale-workplace1

Kako spremeniti svoje zaposlene v najboljši kader; foto: snapsurveys.com

Delavci morajo stremeti k uspešnim ciljem. K temu bomo pripomogli z točnim popisom delovnih procesov in sistemov ter določenimi cilji v številkah, zaposlene namreč bolj motivira spodbuda v obliki številk. Poleg tega bosta imela tako zaposleni kot njegov nadrejeni pred seboj isto številko in skupen cilj, da dosežeta to številko.

1. Poslovni cilji morajo biti usklajeni s standardi uspešnosti zaposlenih in ravno to naj bi eden izmed ključnih faktorjev kako dobre zaposlene spremeniti v najboljše.

2. Določite standarde obnašanja  – popišite vse postopke dela in kodeks obnašanja. Standardi naj veljajo za vse zaposlene, saj bodo tako začeli delovati na isti poziciji. Na ta način boste hitro prepoznali povprečne in nadpovprečne delavce.

3. Finančna stimulacija je uspešno orodje, ki bo iz vaših zaposlenih “izvlekel” najboljše. S finančno spodbudo boste motivirali svoje zaposlene za boljše rezultate. Nagradite svoje zaposlene za posebne uspehe, naj vedo, da cenite njihov trud in uspeh.

4. Sledenje in objava rezultatov  – pomembno je, da nadrejeni sledi uspehu vseh zaposlenih, saj vsak zaposleni posebej doprinese do skupnega uspeha podjetja. Rezultati dela zaposlenih naj bodo javni, na ta način bomo tudi vzpostavili “pozitiven pritisk” na naše zaposlene in jih motivirali k če boljšemu delu in doseganju ciljev.

Vsako podjetje ima sicer svoje specifike, ampak vsa pa se trudijo za isti cilj  – doseči čim boljše poslovne rezultate, kar pa vam bo uspelo le z  – ne dobrimi, temveč najboljšimi sodelavci.

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

Vir: Entrepreneur.com

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja