Go to Top

Kako do učinkovitih zaposlenih?

Vodenje zaposlenih je vse prej kot preprosto. Seveda pa lahko sledimo določenim smernicam, ki nam bodo samo vodenje olajšale in bomo z njihovo pomočjo potegnili iz svojih zaposlenih le najboljše.

ucinkovitih zaposlenih

Mnenje znane slovenske docentke psihologije dela je, da z dobrim vodenjem lahko v svojem podjetju premikamo meje.

Upoštevati moramo določene smernice.

Na delovnem mestu, ki ga opravlja posameznik, omogočajmo izražanje raznolikih spretnosti. S tem se bomo izognili monotoniji in s tem potencialni apatiji. Poglejmo, kakšne sposobnosti imajo naši zaposleni in omogočimo jim izražanje le teh.

Razporedimo zaposlene po delovnih mestih glede na te spretnosti. Včasih že preprosta zamenjava predstavlja za podjetje veliko korist. Ko nam uspe pripeljati učinkovitost do želene stopnje in so zaposleni uspešni, ne skoparimo z povratnimi informacijami o njihovi učinkovitosti. Spodbuda je orodje, s katerim iz veliko potegnemo še več.

Naloge, ki jih opravljajo naši zaposleni naj bodo jasne in zastavljene na tak način, da jih bo moč izpeljati do konca. Motivacijo dvigne dober občutek, ko spoznamo, da smo zmožni izpeljati nalogo od začetka do konca. Ravno obratno pa, če nam je omogočeno opraviti le del naloge.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja