Go to Top

Je ravnotežje med uspešnim podjetništvom in zasebnim življenjem mogoče?

»Predvidevam, da lahko najdete nekje na svetu uspešnega podjetnika, ki enako časa nameni tudi zasebnemu življenju, ampak jaz ga še nisem spoznal,« so besede avtorja Paul B. Browna, ki je za revijo Forbes obdeloval prav to tematiko.

Je ravnotežje med uspešnim podjetništvom in zasebnim življenjem mogoče?Čeprav za večino potencialnih podjetnikov to niso nič kaj spodbudne novice, nas avtor že v naslednjem odstavku potolaži; precej odvisno je od tega, kako uspeh definiramo. Če je naša ideja uspeha to, da lahko finančno podpiramo svojo družino, potem je tudi uravnoteženost profesionalnega in zasebnega življenja popolnoma dosegljiv cilj.

Zgodba se spremeni takoj, ko o uspehu govorimo v ožjem smislu – z izjemnimi izstopajočimi mikroekonomskimi podjetniškimi kazalci. Brown je v svoji 30-letni karieri opravil med 3.000 in 4.000 globinskih intervjujev s prav takšnimi podjetniki, izmed katerih nobeden ni rekel, da je med tema sferama dosegel ravnotežje.

Videti je, da je odgovor na vprašanje iz naslova predvsem odvisen od vas samih. Koliko ste pripravljeni žrtvovati za uspeh? Kaj so vaši cilji? Na zgornja vprašanja vam na žalost ne znamo ponuditi odgovora, lahko pa vam pomagamo na številne druge načine.

Iščete podjetniške nasvete?

Vir: Forbes

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja