Go to Top

Izdelovanje unikatnih torbic je priložnost za oblikovalsko spretne!

Izdelovanje unikatnih torbic je lahko poslovna priložnost

Ste mladi in radi oblikujete? Zakaj ne bi pričeli z izdelovanjem torbic? Današnji moderni spletni načini prodaje so Vam dejansko pisani na kožo za trženje in prodajo po celem svetu in vse to s klikom na miško.

Informativni izračun plače

Registracija podjetja nato izdelovanje torbic

Sicer lahko pričnete s katero drugačno obliko dela, kot je na primer osebno dopolnilno delo, vendar se podjetniki in podjetnice v praksi hitro zavedajo omejitev teh oblik. Tako jih veliko prestopi v dejanske podjetniške vode in registrirajo svoj status samostojnega podjetnika (s.p.), četudi je to samo popoldanski s.p.. Popoldanski s.p. lahko sicer registrira izključno oseba, ki je že zaposlena nekje drugje, vendar so prednosti popoldanskega s.p.-ja ravno v tem, da se ta oblika lahko obnaša v vseh pogledih kot katero drugo podjetje.

Registracija s.p.-ja je na naši VEM točki brezplačna. Potrebujete osebni dokument, davčno številko in v kolikor niste lastnik objekta tudi overjeno izjavo lastnika objekta. Ta izjava je lahko brezplačno overjena s strani lastnika objekta, tudi na naši VEM točki ali pa na bližnji Upravni enoti. Lahko poiščete in si natisnete to izjavo, ki je za s.p.-je v različici »Izjava lastnika objekta na podlagi tretjega odstavka 74. člena ZGD-1 «.

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Izdelovanje torbic zahteva registracijo podjetja z določeno dejavnostjo

Ko registrirate podjetje, morate navesti s katerimi dejavnostmi se boste ukvarjali. To navedete po klasifikaciji dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti iz leta 2008. Ni omejeno koliko dejavnosti navedete in tekom življenja podjetja lahko te dejavnosti dodajate in odstranjujete iz seznama poljubno in brezplačno.

Za dejavnosti, ki jih imate registrirane lahko izstavljate račune strankam. V kolikor katere dejavnosti nimate registrirane oz. ne izpolnjujete pogojev za opravljanje, potemtakem ste ob izdaji računa za to dejavnost v prekršku.

podjetniško svetovanje

Katera dejavnost je primerna za izdelovanje unikatnih torbic?

Dejavnost za ročno izdelovanje unikatnih izdelkov je »Umetniško ustvarjanje« (SKD 90.030). Ta dejavnost zajema tudi tradicionalno izdelovanje izdelkov. Serijsko izdelovanje torbic s pomočjo strojev, pa sodi v »Proizvodnja potovalne galanterije, sedlarskih in jermenarskih izdelkov« (SKD 15.120).

Želite registrirati s.p.?

Ko se vam izdelovanje unikatnih torbic in vodenje računovodskih opravil zdita nezdružljiva

Potrebujete računovodsko svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 ali zahtevajte ponudbo!

Ko začenjate s podjetništvom, se boste vsekakor morali vsaj delno ukvarjati s poročanjem državi in knjigovodenjem oz.računovodstvom. Da je ta proces kar se da postopen, enakomeren in Vašim zmožnostim prilagojen, Vam pri podjetju Data nudimo računovodske storitve v paketu z vključenim svetovanjem. Tako koristite najboljše obeh svetov – imate računovodjo z zavarovano odgovornostjo knjiženja poslovnih dogodkov in svetovanje s strani izkušene računovodje o tem kako postopati naprej.

Preberite tudi: Kdaj v pokoj?

Ko izdelovanje torbic preide iz hobija v pravo strast

Oblikovalsko spretnost lahko hitro usmerite v izdelovanje unikatnih torbicVsak Vam lahko pove, da Vas izdelovanje unikatnih torbic in podobnih izdelkov lahko popolnoma prevzame. Tako imejte v mislih, da morate še tako koristen in detajlno izdelan izdelek dejansko prodati. Za to se boste morali usmeriti tudi v prodajo in trženje. Najbolj primeren medij za trženje unikatnih izdelkov je dejansko splet. Poleg lastne spletne strani raziščite tudi trženje preko spletnih portalov, ki so čisto specializirana za prodajo unikatnih izdelkov kot je npr. Etsy. Tudi s promoviranjem preko socialnih omrežij kot sta Facebook ali Instagram dosežete veliko število potencialnih strank in definitivno predstavljata odskočno desko za vsakega podjetnika – začetnika.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Ko povečanje prodaje pomeni tudi izdelovanje torbic, ki so drugačne…

Razširitev palete izdelkov, ki jih izdelujete je tudi način povečanja prodaje. Takoj ko osvojite trg torbic, se lahko vsekakor razširite v preostalo raznovrstno galanterijo… kot so prenašalne torbe za čivave.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja