Go to Top

3 vprašanja, preden iz hobija “preskočite” v posel

Ljudje se za ustanovitev podjetja odločajo iz takšnih in drugačnih razlogov, ogromno pa je takih, ki se takšnih in drugačnih razlogov za ustanovitev ne odločijo.  Veliko večino begajo ne ravno spodbudna statistika oziroma odstotek podjetij, ki naj bi kmalu po ustanovitvi sploh “preživela”. Za lažjo odločitev se vprašajte naslednja tri preprosta vprašanja preden iz hobija “preskočite” v posel.

3 vprašanja, preden iz hobija "preskočite" v poselSte mnenja, da bi imate rešitev za težave ali potreb kupcev in ste pripravljeni na njej delati? Veliko delati?

Ste mnenja, da lahko uporabnikom ponudite nekaj novega in/ali nekaj, ki bi popestrilo njihove vsakodnevne tegobe? Super, imate dobro zamisel. Sedaj pa sledi težji del in sicer implementacija rešitve. Vanjo tako verjamete, da ste se odločili za ustanovitev podjetja.

In tako se vse skupaj šele dobro začne. Kot podjetnik bo potrebno garati ob ne vedno idealnih pogojih, npr. cele noči z malo ali nič sredstvi ter veliko mero stresa.

Je ta težava ali potreba kupcev precejšnja?

Rešitev za težave ali potrebe bi uporabnikom oziroma “navadnim” smrtnikom” pomenila precej in zanjo vsaj trenutno ne bi bilo prave zamenjave. Morda boste mnenja, da je ta točka malce “bosa”, toda dan za dnem – tudi v Sloveniji – številni podjetniki in inovatorji prihajajo na dan z edinstvenimi rešitvami za takšne in drugačne težave.

Iz ekonomskega vidika je zelo zaželjeno, da na tem “področju” ni veliko konkurence ali pa je idealno celo ni.

Razmišljate tako dolgoročno, da se vam že vsaj približno sanja, kakšne sodelavce potrebujete?

Vaša vizija sega dovolj daleč, da se zavedate, da ne boste zmogli vsega sami. V kolikor boste “preživeli” težak začetek in naberete dovolj sredstev, že razmišljate, kje, kdaj in kako bi zapolnili vrzel v znanju.

Se odločate za ustanovitev podjetja in imate “pravo” idejo?  Le na dan z njo, pri vsem ostalem pa vam lahko pomagamo v podjetju Data d.o.o. Pri nas lahko brezplačno ustanovite podjetje, še pred samo ustanovitvijo pa lahko koristite do 30 ur brezplačnega svetovanja. Za uvodni sestanek nas pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pošljite elektronsko sporočilo na data@data.si.

Poleg tega se lahko udeležite številnih zanimivih seminarjev na to tematiko, npr. Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo in Metode plačevanja na spletu in davčna obravnava, pri zaposlovanju novih sodelavcev pa vam bo še kako prišel prav seminar Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Vljudno pa ste vabljeni na Dneve podjetništva, kjer boste lahko poslušali številna zanimiva in brezplačna predavanja!

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja