Go to Top

Furs opozarja 90 odstotkov zavezancev: Davčne blagajne so pred vrati!

Zavezanci, ki poslujejo z gotovino, imajo do obvezne uporabe davčne blagajne le še sedem delovnih dni. Na Finančni upravi RS pravijo, da je takih, ki so začeli z davčnim potrjevanjem računov v decembru, le deset odstotkov.

izobraževanje

Davčne blagajne

Spadate med 10 odstotkov zavezancev, ki še niso pričeli z uporabo davčnih blagajn in čakate na zadnji trenutek oziroma na 2. januar 2016? Niste prepričani, kaj vse morate urediti pred davčnih potrjevanjem računov? Na seminarju vas seznanimo z vsemi obveznostmi, ki so nujne za uporabo davčne blagajne.

Več informacij

Le desetina od približno 70.000 zavezancev trenutno uporablja davčne blagajne

Trenutno davčne blagajne uporablja le 7.000 zavezancev, kar je deset odstotkov od predvidenega števila zavezancev, ki bodo morali davčno potrjevati račune. Skupaj je po podatkih finančne uprave  namreč 70.000 takih, ki bodo z novim letom vstopili v davčni sistem potrjevanja računov.

davčne blagajne

Kot pravijo na Fursu, bo moralo v naslednjih sedmih delovnih dneh »skoraj 90 odstotkov zavezancev pridobiti vse potrebno za uporabo davčne blagajne«.

Namensko digitalno potrdilo prevzela približno tretjina zavezancev

Pojasnjujejo, da je nekoliko višji odstotek tistih, ki so že pridobili namensko digitalno potrdilo za uporabo davčne blagajne. Do sedaj ga je prevzelo okoli 23.000 oziroma dobra tretjina zavezancev.

Vsi zavezanci, ki bodo z novim letom pri gotovinskem poslovanju pričeli z davčnim potrjevanjem računov (mednje so vključeni tudi uporabniki vezane knjige računov (VKR) in mali zavezanci, ki bodo uporabljali Mini blagajno v eDavkih), morajo za davčno potrejvanje najprej pridobiti namensko digitalno potrdilo. Šele z njim bodo lahko Fursu posredovali podatke o poslovnih prostorih in nato pričeli z davčnim potrjevanjem računov.

Potrebujete davčno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Vse na enem mestu: davčne blagajne

Kakšen je postopek pridobivanja namenskega digitalnega potrdila, si lahko preberete tukaj. Kako bodo male zavezanci potrjevali račune, si preberete v prispevku Mini blagajne za majhne zavezance. Tukaj smo vam pripravili seznam vseh obveznosti po točkah za vse zavezance, ki boste z novim letom pričeli z obveznim davčnih potrjevanjem računov. V primeru, da ste že poskusili davčno potrditi račun, a niste prepričani, ali je račun pravilno potrjen, pa si lahko več podrobnosti preberete v prispevku Davčno potrjevanje računov: kako so sestavljeni računi?.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja