Go to Top

Fizične osebe in obveščanje o prejemu dokumentov preko eDavkov

Fizične osebe, davčni zavezazanci, se lahko prostovoljno odločijo, da dokumente, ki jih prejemajo s strani Finančne uprave, prejemajo samo še v elektronski obliki. Možnost elektronskega vročanje potrdite v eDavki. Storitev se imenuje eVročanje. S potrditvijo za elektronsko prejemanje dokumentov v eDavki, boste avtomatsko prenehali prejemati dokumente v pisni obliki.

V našem podjetju imamo izkušene strokovnjake z dologoletnimi izkušnjami na področju davčnega svetovanja. Za svetovanje s področja davkov nas pokličite na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

V marcu je Finančna uprava začela z vročanjem odločb o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča. Konec marca bodo pričeli tudi z vročanjem prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za leto 2023. Tako da je smiselno, da si čimprej uredite obveščanje o vročenih dokumentih v eDavkih.

Informativni izračun plače

Storitev eVročanje

V storitev eVročanje (elektronsko vročanje dokumentov) je v tem trenutku, poroča Finančna uprava, prijavljenih že več kot 270.000 fizičnih oseb. Te fizične osebe, davčni zavezanci, vse dokumente prejemajo izključno v sistem eDavki.

Prispevki za s.p. 2024

Kilometrina

Storitev eVročanje za fizične osebe – prijava je zaključena

Storitev eVročanje – prijava je zaključena, ko potrdite e-sporočilo, ki ga prejmete na elektronski naslov. Z njim potrdite istovestnost elektronskega naslova in dovoljenje za eVročanje. Trenutno, poroča Finančna uprava, več kot 46.000 fizičnih oseb še ni potrdilo elektronskega naslova za obveščanje o odloženih dokumentih v eDavke.

Informativni izračun dohodnine 

Storitev eVročanje – obveščanje

Obveščanje po elektronski pošti o novo prispelih dokumentih v eDavkih za fizične osebe poteka samo, če ste vnesli in potrdili svoj elektronski naslov. V nasprotnem ne boste prejemali obvestil o novih dokumentih. Zato morate v eDavke sami preverjati ali ste morda prejeli kakšen nov dokument. Tako se lahko zgodi da dokumentov ne boste pravočasno odprli. Kar pomeni, da zamudite rok za pritožbo ali celo v primeru zamude s plačilom,  dobite celo davčno izvršbo.

Vse o normiranem s.p.!

Obveščanje za dokončanje postopka

V kolikor niste zaključili postopka za elektronsko vročanje dokumentov in  potrdili elektronskega naslova, vas bodo pozvali k dokončanju postopka. Na elektronski naslov vam bodo poslali obvestilo s potrditveno povezavo. Elektronsko sporočilo bo poslano iz naslova eDavki.durs@gov.si.

Fizične osebe, davčni zavezanci, niso obvezani k elektronskemu prevzemu dokumentov. Vsi, ki se za elektronsko vročanje dokumentov ne bodo odločili, bodo vse dokumente s strani Finančne uprave še vedno prejemali na standardno uveljavljen način. V pisni obliki in vročen po pošti.

Prijavite se na naše e-novice!