Go to Top

Finančna preiskava razkrila ilegalni gostinski lokal

Kršitelji z območja Ruš niso upoštevali prepovedi opravljanja neprijavljene gostinske dejavnosti, zato so finančni preiskovalci iz mariborskega Finančnega urada izvedli hišno preiskavo.

Fotografija je simbolična - finančna preiskava

Fotografija je simbolična – finančna preiskava

Že v začetku leta so namreč ugotovili, da trije družinski člani, stari 63., 60. in 42. let na črno opravljajo gostinsko dejavnost, so sporočili iz Finančne uprave RS. Opravljanje dejavnosti so jim takrat prepovedali. V začetku avgusta pa so preverjali, ali kršitelji spoštujejo odločbo o prepovedi. Ker je niso, so na Okrajnem sodišču v Mariboru pridobili odredbo o hišni preiskavi.

Hišno preiskavo so opravili 7. Septembra letos in v njej znova ugotovili delo na črno v zasebnih prostorih oziroma nelegalnega gostinskega lokala. Zasegli so številne predmete, pijačo in opremo za opravljanje neprijavljene gostinske dejavnosti. Finančni preiskovalci bodo sedaj na Okrožno sodišče v Mariboru podali obdolžilni predlog zaradi kršenja Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter zaradi neupoštevanja odločbe o prepovedi. Preverili bodo tudi, ali so kršili trošarinsko zakonodajo. Več o delu na črno si lahko preberete tukaj.

Neregistrirane gostince so z anonimno prijavo razkrili okoliški gostilničarji zaradi nelojalne konkurence.

Klikni in deli

Kršitelji so sicer več let opravljali neprijavljeno gostinsko dejavnost pod pretvezo, da gre za nepridobitno dejavnost za člane društva.

Kaj potrebujete za opravljanje gostinske dejavnosti, si lahko preberete v članku Pogoji za opravljanje gostinske dejavnosti in v članku Katere pogoje morate izpolnjevati za odprtje gostilne.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja