Go to Top

eVročanje iz Fursa za vse podjetnike

Po novem letu – od 2. januarja 2016 dalje, bo Finančna uprava RS podjetjem in samostojnim podjetnikom vročala dokumente samo še preko sistema eDavki. Za to možnost se bodo lahko odločile tudi fizične osebe, vendar bodo imele glede tega izbiro in se bodo lahko prostovoljno vključile v sistem eVročanje. Pravne osebe in osebe z dejavnostjo te izbire ne bodo imele.

eVročanje

Dokumente bo pričel Furs preko sistema eDavki vročati postopoma. Dokumente, za katere Furs še nima vzpostavljenega sistema eVročanja, bodo zavezanci še naprej prejemali s pošto v papirnati obliki. Predvidoma decembra pa bodo razkrili, katere dokumente bodo že takoj po novem letu pričeli vročati le elektronsko.

eVročanje bo osebno

Podjetja in podjetnike Furs zato poziva, da za namen dodatnega obveščanja o prejemu dokumenta preko portala eDavki sporočijo svoj elektronski naslov. Če ste svoj elektronski naslov za namene eOpominjanja in eVročanja že sporočili, vam ga ni treba pošiljati znova. Ko na Fursu naložijo dokument za zavezanca v eDavke, ga lahko tako o tem obvestijo tudi z informativnim sporočilom po elektronski pošti.

izobraževanje

Z odločitvijo, da si boste sami vodili enostavno knjigovodstvo, lahko veliko prihranite. Na naši delavnici vas v petih urah naučimo, kako lahko za svoje računovodske knjige skrbite sami, kako sodelujete z Finančno upravo RS, kakšne so vaše obveznosti in česa ne smete spregledati.

Več informacij

Še posebej je to pomembno v primerih, ko v imenu zavezanca do eDavkov dostopa pooblaščenec in zavezanec torej ne more sam prevzeti dokumentov. Pooblaščenca je sicer mogoče določiti za prevzem elektronsko vročenih dokumentov – lahko za vse ali pa za posamezne skupine oziroma podskupine davkov, postopkov ali le za konkretno zadevo.

Katere dokumente bodo vročali elektronsko, bo Furs razkril decembra.

Klikni in deli

Elektronsko vročen dokument bo prevzet, ko ga bo naslovnih prevzel na portalu eDavki z elektronskim podpisom vročilnice. Če tega ne bo storil v 15 dneh, bo veljala vročitev za opravljeno z dnem preteka petnajstdnevnega roka (fikcija vročitve). Ker se bodo dokumenti preko eVročilnice vročali osebno, jih bo lahko zavezanec prevzel samo z elektronskim podpisom vročilnice.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja