Go to Top

Ekološka embalaža – dobra poslovna ideja

Ekološka embalaža je prihodnost in hkrati dobra poslovna ideja.

Plastična embalaža je namreč vse bolj nezaželena. Če razmišljate o alternativnih, okolju bolj prijaznih rešitvah, je ekološka embalaža obetavna poslovna ideja. Mi pa vam lahko pomagamo pri zagonu podjetja za razvoj in proizvodnjo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Vsi smo se zgrozili ob nedavni novici, da je plastika preplavila svetovna morja in celo slovensko obalo. Evropska komisija je predstavila nova pravila. Z njimi namerava zmanjšati količino desetih najpogosteje najdenih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo na evropskih obalah in v morjih. Jih bo nadomestila ekološka embalaža? Če razmišljate o razvoju in proizvodnji okolju prijazne embalaže, vam lahko pomagamo pri razvoju poslovne ideje.

Po novih pravilih bodo plastični proizvodi za enkratno uporabo na trgu prepovedani, kadar bo na voljo ekološka embalaža – cenovno dostopni alternativni proizvodi. Pravilo bo med drugim veljalo za plastične vatirane palčke, plastičen pribor, plastične krožnike, slamice, mešalne palčke za pijačo in palice za balone.

Ekološka embalaža – rešitev za okolje

ekološka embalažaUvedli bodo tudi cilje za zmanjšanje uporabe plastičnih posod za živila in lončkov za pijačo. Države članice jih bodo morale doseči z nacionalnimi cilji, spodbujanjem alternativnih proizvodov (ekološka embalaža bo gotovo dobro sprejeta) ali s preprečevanjem brezplačne distribucije plastičnih izdelkov za enkratno uporabo.

Ekološka embalaža je dobra poslovna ideja, ki vam jo naši podjetniški svetovalci pomagajo uresničiti. Na brezplačnem seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja vas seznanimo s postopki pred, med in po ustanovitvi podjetja. Pojasnimo vam, na katera vprašanja morate pripraviti odgovore, preden registrirate podjetje. Natančno vam predstavimo tudi sam postopek registracije na točki VEM –  katero dokumentacijo morate prinesti s sabo na ustanovitev podjetja ter kaj morate urediti po tem, ko opravimo postopek na točki VEM. Pojasnimo vam tudi razliko med s. p. in d. o. o.

Posvetite se poslom, ostalo prepustite nam

Po uspešni registraciji podjetja in zagonu poslovanja se vsak podjetnik sreča s takšnimi ali drugačnimi pravnimi vprašanji in zagatami. Tudi ekološka embalaža ni izjema. Posvetite se poslom, skrb za pravna vprašanja pa prepustite nam. Pravno svetovanje in pomoč obsega predvsem področja obligacijskega, gospodarskega in delovnega prava. Najpomembneje je, da svoj posel in svoje ideje zaščitite, saj je ekološka embalaža obetaven posel. Pomagamo vam pri sklenitvi pogodb o poslovnem sodelovanju in pri registraciji blagovne znamke. Svetujemo vam tudi glede pogodbenih razmerij in za vas pripravimo ustrezne pogodbe. Pomagamo vam tudi pri vseh delovnopravnih vprašanjih.

Nepogrešljiv del podjetništva je tudi dobro upravljanje davčnih obveznosti, zato poskrbite za kvalitetno računovodsko svetovanje. Data kot svojo primarno dejavnost izvaja vrhunske računovodske storitve. Strokovne računovodske storitve so tesno povezane z davčnim svetovanjem na najvišji ravni, zato imamo davčne strokovnjake, ki skrbijo za naročnike in hkrati tesno sodelujejo z računovodskimi strokovnjaki, da je podpora celovita.

Komentarjev (2)

  • Nataša Vogrin 25. Junija 2018 - 8:42 Odgovori

    Pozdravljeni,

    Zanimam se za izdelovanje ekološke embalaže..Išem novo poslovno priložnost,morda se najdem v tej zato vas prosim za vec informacij.

    • Data, d.o.o. 26. Junija 2018 - 11:01 Odgovori

      Spoštovana ga. Vogrin, hvala za vprašanje. Predlagamo vam udeležbo na brezplačnem seminarju Zasluži denar s svojo idejo. Naslednji termin je že v četrtek, 28.6. ob 14.00. V tem prispevku pa smo pisali še o dodatnih brezplačnih načinih podpore podjetja Data vsem, ki razmišljajo o podjetniški poti. Lepo vabljeni na Dato, kjer lahko na naši VEM točki tudi hitro, brezplačno in enostavno registrirate dejavnost, seveda ob pomoči naših izkušenih svetovalcev. Lep pozdrav, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja