Go to Top

E-računi: Po preteku dveh mesecev omejitev dostopa do podatkov

E-račun je račun oziroma dokument, katerega se izda v kateri koli digitalni oziroma elektronski obliki zapisa, samo obliko pa določi davčni zavezanec (podjetje).

S 1. januarjem 2015 so morala vsa podjetja, ki poslujejo s proračunskimi uporabniki, začeti račune za opravljene storitve ali prodano blago posredovati izključno v elektronski obliki, s tako imenovanimi e-računi.

Več o e-računih si lahko preberete tukaj.

E-računi: Po preteku dveh mesecev omejitev dostopa do podatkov

E-računi na voljo le omejen čas

Uprava RS za javna plačila opozarja proračunske uporabnike na omejeno dosegljivost podatkov prejetih in izdanih e-računov prek UJPnet.

Proračunskim uporabnikom so vsi podatki prejetih in izdanih e-računov (ovojnica, e-račun (xml), priloge) v UJPnet na voljo le 2 meseca. Po preteku 2 mesecev je proračunskim uporabnikom v UJPnet na voljo le še tabelarični prikaz prejetih in izdanih e-računov in ovojnice prejetih in izdanih e-računov.

Proračunskim uporabnikom svetujejo, da pravočasno oziroma v roku dveh mesecev od prejema/izdaje e-računa prenesejo e-račune iz UJPnet v svoje informacijske sisteme.

Dne 24.4.2015 sta bili nameščeni novi dopolnjeni verziji spletne aplikacije UJPnet in spletnega portala UJPeRačun. Več o tem smo pisali tukaj.

Preberite tudi:

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun? Vse to in še več koristnih informacij dobite na našem seminarju Abeceda poslovanja.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja