Go to Top

Do dodatnega zaslužka z divjim kostanjem

Ste se kdaj vprašali, kako lahko pridete do dodatnega zaslužka z divjim kostanjem? Znano je, da ima divji kostanj, ki sicer ni nič v sorodu s kostanjem, ki je primeren za hranjenje, kar precej zdravilnih učinkovin. Če imate žilico za izdelovanje domače kozmetike, danes preverjamo, kako lahko kostanjeve izdelke tudi legalno prodajate.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Sto ljudi, sto čudi! Sto hobijev, sto poslov?

Več informacij

Zdravilna moč divjega kostanja

Divji kostanj ima številne zdravilne učinkovine. V zdravstvene namene se uporablja predelava samega sadeža, pa tudi njegove lupine oziroma skorje in lubja drevesa.

Prijava na brezplačno izobraževanje

  • Iz skorje divjega kostanja se pripravlja obkladke zalajšanje vročičnih obolenj, pa tudi kožnih bolezni.

Do dodatnega zaslužka z divjim kostanjem

  • Plodovi divjega kostanja vsebujejo ß-escin (saponinski kompleks), ki deluje protivnetno, zmanjšuje poškodbe kapilar, krepi stene kapilar in ščiti pred edemi, zmanjšuje pa tudi otekline.
  • Lubje divjega kostanja zmanjšuje izločanje žlez prebavnega trakta. Uporablja se pri kroničnih diarejah, krvavenju iz želodca in črevesja.

Ste se kdaj vprašali, kako lahko pridete do dodatnega zaslužka z divjim kostanjem? Ta nima nič skupnega z “navadnim” kostanjem.

Klikni in deli

Prijava na brezplačno izobraževanje

Divji kostanj v podjetništvu

Če želite nabirati divji kostanj in z njim zaslužiti, potem boste morali, glede na Standardno klasifikacijo dejavnosti (SKD 2008), registrirati dejavnost 02.300 Nabiranje gozdnih dobrin, razen lesa.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Sem spada:

  • nabiranje gozdnih dobrin: gob, jagod, borovnic, lešnikov, orehov, kostanja, žira, želoda, smole, balzamov, drevesnih sokov, plute, lišajev, mahu, stelje.

To je dejavnost, ki jo lahko posameznik opravlja kot dela z liste B Osebnega dopolnilnega dela in lahko nabrane žaklje divjega kostanja odproda kakšni, denimo, farmacevtski firmi. Sam zase kupi vrednotnico, prej pa mora biti registriran in vpisan v AJPES kot izvajalec ODD. Več v Kdaj vrednotnico kupi oseba, ki izvaja ODD, in kdaj naročnik dela?

Če bi želeli iz nabranega divjega kostanja tudi dejansko kaj izdelati, vam to, da imate priglašeno ODD, ne pomaga, saj ODD velja le za prodajo izdelkov v njihovi prvotni obliki. Sicer pa boste za to morali registrirati želeno obliko podjetja, denimo s. p., in registrirati, če bi želeli iz divjega kostanja narediti kakšen kozmetičen izdelek, registrirati dejavnost 20.420 Proizvodnja parfumov in toaletnih sredstev.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Sem sodi:

  • proizvodnja sredstev za osebno nego in ličenje: parfumov in toaletnih vodic, lepotil in ličil, zaščitnih sredstev za sončenje in sredstev za porjavenje, sredstev za manikiranje in pedikuro, šamponov, lakov za lase in drugih frizerskih preparatov, zobnih past in sredstev za ustno higieno, brivskih preparatov, dezodorantov in kopalnih soli, depilatorjev;
  • proizvodnja kozmetičnih mil.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Kozmetični izdelek je treba predhodno prijaviti na Uradu za kemikalije!

Preden pa podjetnik odda izdelek na trg, ga mora prijaviti na Uradu za kemikalije, treba pa je tudi pravilno označiti kozmetične izdelke, preden se jih da na trg. Vse informacije glede tega si lahko preberete tukaj.

Potem, ko podjetnik to uredi, pa lahko začne s prodajo! Lahko gre za prodajo drogerijam, večjim centrom … potrebna bo registracija dejavnosti trgovine na debelo (46.450 Trgovina na debelo s parfumi in kozmetiko), ali pa na drobno (47.750 Trgovina na drobno v specializiranih prodajalnah s kozmetičnimi in toaletnimi izdelki).

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja