Go to Top

Dober kader žanje uspehe

Eden izmed ključnih dejavnikov za uspeh podjetja je dober kader. Brez njega se podjetje ne more razvijati in napredovati. Kako pa najti dober kader, ki bo pripomogel k vrhunskim poslovnim rezultatom?

Preden se lotite iskanja vrhunskega kadra, je treba opredeliti katere značilnosti in kompetence mora ta sploh imeti. Ali si želite take z veliko izkušnjami, dober kadernajbolj zavzete ali morda tiste s specifičnimi znanji? Vsako delovno mesto zahteva svoje specifike, čemur je potrebno prilagoditi naše iskanje.

Nadpovprečno dober kader je tisti, ki vselej gleda naprej  in razmišlja izven okvirjev. Probleme nenehoma spreminja v nove izzive, podira meje, se odlično odziva na dogajanje okoli sebe in je proaktiven. Njegovo delo žanje uspehe in rezultate.

Ali je vodstvo sploh sposobno prepoznati dobre kadre? Pri tem je treba biti pozoren da aktivno upravljanje s ključnimi kadri vključuje tudi zagotavljanje osebnega in strokovnega razvoja. Pri tem ne sme pozabiti še na tiste, ki sicer niso ključni, so pa talentirani. Nadrejeni morajo biti sposobni prepoznati talent in ga razviti v vrhunski kader.

Zaposleni so edinstvena značilnost vsake družbe in kot taki edina konkurenčna prednost.

Delodajalci imate do svojega kadra tudi obveznosti. V skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu ste dolžni zagotoviti vsem svojim delavcem, tudi študentom in dijakom, usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu.

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja