Go to Top

Diners Club napoveduje vračilo članarine

Banka Slovenije je na seji 14.5.2013 sprejela odločbo, s katero je družbi Diners Club Slovenije odvzel dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev z dnem 17.5.2013.

diners

S kartico Diners Club od petka, 17.5.2013 ni možno izvrševanje plačilnih transakcij v Republiki Sloveniji in izven. Onemogočeno je tudi sprejemanje plačil pri tistih prejemnikih, ki so sklenili pogodbo o sprejemanju plačil z Diners Club kartico. To velja tudi za lastnike kartic, katerih izdajatelj ima sedež izven RS.

Diners Club Slovenije rešuje situacijo. Trenutno potekajo intenzivni pogovori z Banko Slovenije glede vnovične pridobitve licence za opravljanje plačilnih storitev.
V medijih so se pojavili napotki, naj lastniki Diners Club kartic odpovejo vsa prihodnja plačila, tako da prekličejo direktne obremenitve in trajnike ter naj ne plačujejo položnic za poravnavo obveznosti na naslov Diners Club.

Diners Club Slovenije opozarja, da je ta podatek zavajujoč ter da izdana odločba nikakor ne daje podlage imetnikom kartic Diners Club, da ne bi bili zavezani k plačilu vseh obstoječih obveznosti iz naslova potrošnje s karticami Diners Club.

Kako obvladati podjetniški labirint?

Obljubljajo pa tudi proporcionalno znižanje oziroma vračilo članarine glede na čas, v katerem uporabniki kartice niso mogli uporabljati.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja