Go to Top

Depilacija – Samostojna dejavnost ali dopolnitev ponudbe

V poletnih mesecih navadno bolj pazimo na svoj izgled in formo. Tako so tudi različne oblike dejavnosti kot je depilacija, bolj zanimive za bodoče podjetnike. Kozmetične dejavnosti so tako v splošnem zanimive v tem delu leta.

Informativni izračun plače

Dejavnost “depilacija” spada v SKD dejavnost »Kozmetična in pedikerska dejavnost« (SKD 96.022), ki jo je za opravljanje potrebno registrirati ob vpisu podjetja v register. Dejavnost “depilacija” je znotraj kozmetičnih dejavnosti regulirana, saj zahteva obrtno dovoljenje in ustrezno izobrazbo za opravljanje dejavnosti (kozmetični tehnik, zdravstveni tehnik, dermatolog…) Zahtevana je tudi primerna ureditev prostora in primerna oprema v uporabi.

Za registracijo podjetja se lahko obrnete tudi na našo VEM točko. 

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

DEPILACIJA ZAHTEVA USTREZEN POSLOVNI PROSTOR

Dejavnost “depilacija” se lahko opravlja le v ustreznem poslovnem prostoru (kozmetičnem salonu) in le izjemoma izven poslovnih prostorov in na domovih uporabnikov – kateri ne morejo priti v prostore, bodisi zaradi telesne prizadetosti, duševne motnje ali iz drugih razlogov.

Opravljanje dejavnosti mora biti v skladu z dobro higiensko prakso in mora obsegati zagotavljanje higiensko tehničnih pogojev, vzdrževanje opreme in pribora, čiščenje, razkuževanje, primerno usposabljanje osebja in ustrezno ravnanje z odpadki. Nosilec dejavnosti je dolžan zagotavljati ustreznosti teh pogojev.

Prostori morajo biti oskrbovani s toplo in hladno pitno vodo, nevarni odpadki morajo biti ustrezno zbrani in obravnavani (v skladu s predpisi). Prostori morajo biti zastavljeni tako, da je omogočeno ustrezno in učinkovito čiščenje, razkuževanje in prezračevanje ter nenazadnje primerno osvetlitev glede na velikost prostora in dejavnost. Prostor mora  imeti omarico oz. komplet za prvo pomoč, sanitarije z umivalnikom s toplo in hladno vodo, tekočim milom in brisačami za enkratno uporabo.

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

DEPILACIJA ZAHTEVA USTREZNO VZDRŽEVANO OPREMO

Oprema za opravljanje depilacije mora biti tehnično brezhibna in servisirana v skladi z navodili proizvajalca. Oprema in pribor morajo biti čisti, omogočati redno čiščenje, vzdrževanje in po potrebi razkuževanje oz. sterilizacijo. Za slednje mora biti izdelan načrt sterilizacije. Uporabljati je potrebno tudi pokrivala za enkratno uporabo.

Pravni nasvet

ZA OPRAVLJANJE DEPILACIJE JE POTREBNO OBRTNO DOVOLJENJE

Obrtno dovoljenje za izvajanje dejavnosti depilacije zahteva tudi primerno izobrazbo – vsaj srednja strokovna izobrazba ustrezne smeri.

REGISTRACIJA S.P. ALI D.O.O. STA PRI NAS BREZPLAČNA

Za registracijo dejavnosti pri nas potrebujete le termin, osebni dokument, davčno številko in v kolikor niste lastnik/lastnica objekta, kjer bo sedež podjetja, tudi overjeno izjavo lastnika objekta.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja