Go to Top

Postanite sam svoj šef

Ogromno podjetniško usmerjenih posameznikov, je tudi izrazitih »individualcev« in si delo radi razporejajo in organizirajo sami. Ste za delo od doma? Članek vam ponuja 4 zanimive opcije.

Delo od domaProgramer

Programerji, sploh spletni razvijalci, so že nekaj let izredno »vroča« roba na trgu delovne sile. Povpraševanje precej presega ponudbo, in mnoga podjetja se pritožujejo nad pomanjkanjem kadra te vrste.

Niti ne kaže, da se bo v času nenehnih tehnoloških inovacij povpraševanje kaj kmalu zmanjšalo, zato se vam vsekakor splača razmišljati v smeri učenja katerega izmed programskih jezikov, četudi za ceno obiskovanja tečajev in  dolgih ur za računalnikom.

Pisec

Naj vas izraz ne zavede, kajti (teksto)pisec nikakor ni vedno enako pisatelj. Dobri in predvsem prilagodljivi tekstopisci lahko (poleg pisanja knjig in ostalih publikacij) svoje mesto najdejo v marketingu, novinarstvu, lektoriranju, mnogi pa so tudi zelo uspešni bloggerji.

Kvalitetno napisan tekst ima precej večjo »moč«, kot se zavedamo.  Dober opis izdelka ali storitve lahko npr. marsikatero stranko prepriča o nakupu izdelka, poveča obiskanost spletne strani ali naredi oglas »bombastičen«.

Grafični oblikovalec

Vizualnost ogromno pripomore k celostni podobi podjetja, izdelka ali storitve, tako da so grafični oblikovalci ali dizajnerji z znanjem Photoshop-a in podobnih programov zelo zaželjeni za sodelovanje pri precej širokem naboru projektov.

Lahko pomagate sooblikovati spletne strani, naslovnico revije/knjige ali modni dodatek. Skupaj s programerji oziroma razvijalci programske opreme zagotovo eden najbolj iskanih kadrov in kar je pri tem najboljše – delo lahko brez težav opravljate od doma.

Pravni svetovalec

Pravo je eno izmed tistih področij, katerega ljudje ne marajo preveč, predvsem po »zaslugi« nekaterih afer, branje na stotine strani nerazumljivih stavkov pa se jim zdi odvečno.

Dejstvo je, da so zakonski predpisi in predvsem poznavanje le-teh, lahko precejšnja konkurenčna prednost, saj je praktično vsakdo kdaj naletel na zakonsko ali »birokratsko« oviro. Pravne storitve je tako mogoče nuditi na ogromno področjih.

V pomoč pri vaših prvih korakih na samostojni podjetniški poti obiščite brezplačno izobraževanje Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

 

Pripravil Gašper Meden

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja