Go to Top

DDV pri uvozu blaga se bo plačeval preko DDV obračuna

Davek na dodano vrednosti – DDV pri uvozu blaga, katerega obveznost obračuna DDV bo nastala po 30. juniju, bo čez slab mesec možno plačati le preko DDV obračuna. DDV pri uvozu blaga se ne bo več plačeval kot uvozna dajatev, kar za davčne zavezance oziroma uvoznike pomeni razbremenitev tako v administrativnem kot tudi finančnem pogledu.

izobraževanje

Potni nalogi

Ničesar ne prepuščajte naključju, niti potnih nalogov. Nepravilno izpolnjenega inšpektor zavoha že na daleč.

Več informacij

DDV pri uvozu blaga po 30. 6. 2016

Zakon o spremembah in dopolnitvah (ZDDV-1) je začel veljati z januarjem letošnjega leta, velja pa za uvoženo blago, za katero bo obveznost obračuna DDV nastala po 30. juniju 2016.

DDV pri uvozu blaga s poenostavitvijo plačevanja preko DDV obračuna ne bo prinesla le administrativne, temveč tudi finančne razbremenitve za uvoznike, saj jim ne bo več potrebno plačevati uvoznega DDV. Obračun morajo predložiti za predpisano davčno obdobje, zagotovitev sredstev za plačila dejanskega uvoznega DDV pa tako pa kmalu ne bo več potrebna.

Pridite na izobraževanje o potnih nalogih!

Kdo bo imel korist?

Koristi od novosti za uvoženo blago, za katero bo obveznost obračuna DDV nastala z mesecem julijem letos, bodo imeli predvsem veliki uvozniki in neto izvozniki, saj bodo razbremenjeni finančnega bremena uvoza.DDV pri uvozu

Za uvoženo blago, ki imajo obveznost obračuna do 30. junija 2016, še vedno velja, da carinski organ DDV ob uvozu blaga pobira in obračuna kot uvozno dajatev, ki mora biti plačana v skladu s carinskimi predpisi, odbitek DDV pa davčni zavezanec nato uveljavlja preko obračuna DDV.

Pridite na izobraževanje o potnih nalogih!

Po spremembi bodo zavezanci lahko v istem obračunu prikazali obračunani DDV in hkrati uveljavljali odbitek DDV.

Več:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja