Go to Top

Data ponovno v družbi najuspešnejših evropskih podjetij

Podjetje Data d.o.o. se že drugo leto zapored poteguje za eno od Evropskih nagrad, tokrat za Evropsko poslovno nagrado, v kategoriji Osredotočenost na stranke. V letu 2010 smo prejeli Evropsko nagrado za podjetništvo, v kategoriji »Izboljšanje poslovnega okolja«, ki jo podeljuje generalni direktorat za podjetništvo.

Letos bomo Slovenijo zastopali na tekmovanju za Evropsko poslovno nagrado (European Business Awards).

Skladno s poslanstvom podjetja in glede na čas gospodarske krize, smo želeli, da strankam nudimo pomoč, da se obdržijo na trgu v kriznih časih, kakor tudi pri nadaljnji rasti.

Na podlagi 855 vprašalnikov, ki so jih izpolnile naše stranke, smo ugotovili njihove potrebe po znanju. Hkrati pa smo ugotovili, da finančno stanje strank, sploh začetnikov kakor tudi podjetnikov v krizi, ne dopušča visokih stroškov izobraževanja. Zato smo se odločili, da znesek namenjen promociji naših storitev in blagovne znamke, namenimo izobraževanju podjetnikov in tistih, ki bi to radi postali.

Pripravili smo enajst novih izobraževanj, ki so rezultat raziskav trga, ki smo jih opravili v preteklem letu. V letu 2010 se je izobraževanj udeležilo preko 2120 podjetnikov.

Vse našteto je pripeljalo do:

  • povečanega števila plačljivih podjetniških svetovanj in storitev
  • povečanja števila strank v računovodskem servisu, ki je core business podjetja in iz katerega se financirajo tudi brezplačna svetovanja.
  • po številu opravljenih registracij v državi smo takoj za državno agencijo za obdelavo podatkov, torej na drugem mestu izmed 156 one stop shop v državi.

Za prestižno nagrado se bo letos potegovalo kar šest slovenskih podjetij – poleg Data d.o.o. tudi Poslovni sistem Mercator d.d., Banka Celje, Iskre Mehanizmi d.d., BTC d.d. in Perutnina Ptuj Group.

Med nominiranci bodo 22.julija v različnih kategorijah izbrani finalisti – prejemniki nagrade Ruban d’honneur. Zmagovalci izbora za Evropske poslovne nagrade pa bodo znani novembra 2011.

Več o izboru na www.businessawardseurope.com.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja