Go to Top

Cena zlata leti v nebo!

Cena zlata ni bila tako visoko kot je trenutno že sedem let! Cena zlata raste že več tednov zapored, med tem ko investitorji še vedno čakajo na resno prebuditev kripto-valut, kot je Bitcoin!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Razmišljate o novi investiciji? Razmišljate morda o novem projektu? Podjetje DATA d.o.o. Vam lahko nudi svetovanje s strani davčnega svetovalca! Priprava na bodočo investicijo ali projekt zahteva pridobivanje različnih informacij. Pri nas lahko preverite davčne vidike projekta in davčno optimizirate razvoj projekta na dolgi rok. Na voljo so Vam tudi pravni strokovnjaki! Pišite nam na [email protected] za Vašo ponudbo!

Informativni izračun plače

Cena zlata se približuje rekordu vseh časov!

Potrebujete davčno svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Rast cene zlata je mogoče pripisati zaskrbljenosti investitorjev nad situacijo povezano s pandemijo ali pričakovanjem  investitorjev, da bodo kmalu prevladali inflacijski učinki. Rast navzgor je moč pripisati tudi šibkemu ameriškemu dolarju, nizkim obrestnim meram in učinkom različnih programov držav za zagon gospodarstev po razglasitvi epidemije.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Cena zlata je ta teden presegla 1.870  USD za trojsko unčo!

Zadnjič ko se je cena zlata približala tej vrednosti se je pisalo leto 2011. Poleg zlata se vzporedno dvigajo cene ostalih kovin, kot sta srebro in baker. Cena zlata kaže že več tednov dolg trend rasti in to medtem, ko je pozornost ostalih investitorjev osredotočena na ceno kripto-valut, bitcoin-a ipd.. Cena se tako hitro približuje rekordni ravni 1.920 USD za unčo iz septembra 2011.

V času krize je cena zlata pridobila na vrednosti zaradi potrebe investitorjev po zmanjšanju tveganja. Temu je pripomogla relativno stabilna ponudba drage kovine, ki je povprečno rasla le pičlih 1,6 odstotka na leto že zadnjih 20 let. Različne državne strategije kvantitativnega popuščanja, ki so sledile posledicam globalni krizi povezani s pandemijo, so povzročile investicijsko nezaupanje v državne »fiat« valute.

BRUTO NETO PLAČA

Investitorji še čakajo na resno prebuditev Bitcoin-a!

Nekateri investicijski svetovalci predvidevajo, da bo zlato delovalo v svoji vlogi strateškega naložbenega hranilca vrednosti za investitorje, dokler ne bodo države znatno zajezile širjenje koronavirusa ali do takrat, ko se bo cepivo proti koronavirusu bilo vključeno v zdravstvene ukrepe.

Bitcoin je v zadnjem tednu prebil nivo 9.500 USD. To je navkljub in verjetno zaradi novic o novih vstopih v ponudbo kripto-valut, ki so prišle od plačilnih velikanov, kot so Paypal. Takšni vstopi delujejo stabilizacijsko na trg kripto-valut.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja