Go to Top

Brezplačna registracija d.o.o. – kje to lahko opravim?

Brezplačna registracija d.o.o. – uredite jo lahko pri nas na Data točki. Kako to izgleda in kaj je potrebno storiti?

Če želite tudi vi brezplačno opraviti postopek registracije d.o.o., ne odlašajte! Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si. Odgovorili vam bomo na vsa vprašanja in vam pomagali pri pripravi na odprtje podjetja.

Brezplačno registrirajte podjetje

Brezplačna registracija d.o.o.  – kakšni so pogoji za izvedbo postopka na Data točki?

  • Bodoči družbenik (oz. družbeniki, če gre za večosebni d.o.o) in bodoči zastopnik-i podjetja mora-jo biti pri postopku registracije osebno prisotni.
  • Za postopek potrebujejo veljavni osebni dokument.
  • Ustanovitveni kapital za d.o.o. mora biti vplačan v denarju, in sicer v minimalni višini 7.500 evrov.

Izračunajte si vašo plačo z Data kalkulatorjem

Na Dati lahko odprete tudi s.p.

Brezplačna registracija d.o.o. – na Data točki vas skozi celoten postopek vodi referent

Na postopku registracije družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)  referent za bodočega družbenika družbe pripravi akt o ustanovitvi, sklep o imenovanju zastopnika, sklep o določitvi poslovnega naslova družbe, izjavo zastopnika in obrazec za prijavo davčnih podatkov za Finančno upravo RS (FURS). Na postopku registracije družbenik, ki je lastnik lokacije za poslovni naslov d.o.o., izpolni tudi izjavo lastnika objekta. Vsa dokumentacija za brezplačno registracijo d.o.o. se podpiše s strani bodočega podjetnika in referenta, ki opravlja postopek. Ko se podpiše dokumentacija za registracijo d.o.o., je postopek registracije d.o.o. na DATA točki zaključen. Referent DATA točke pošlje družbenika družbe na banko. Tam bo sledilo na odprtje začasnega računa za d.o.o.

Preberite, kaj velja za normirance

Nadaljnji koraki

Na banko družbenik s seboj odnese izvod akta o ustanovitvi, sklep o imenovanju zastopnika in sklep o določitvi poslovnega naslova d.o.o. Na začasni račun na banki družbenik nakaže ali položi kapital družbe. Banka mu izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga družbenik vrne referentu DATA točke. Takrat je dokumentacija za registracijo d.o.o. popolna in jo referent elektronsko pošlje na okrožno sodišče.
Okrožno sodišče prejeto dokumentacijo pregleda. Če so podatki pravilni in v skladu z določili ZGD-1, potem sodni register izda sklep o vpisu ustanovitve subjekta v poslovni register. Sodišče sklep o vpisu ustanovitve subjekta izda približno v tednu dni po prejemu popolne vloge.

Dnevnice 2023 – koliko znašajo?

Brezplačna registracija d.o.o. je torej enostaven postopek. Sledijo začetki poslovanja. Ti so vsekakor lažji, če izberete računovodjo, na katerega se lahko zanesete. Povprašajte za ponudbo računovodskega servisa našega podjetja!

Vas v zvezi z odprtjem podjetja še kaj skrbi? Posvetujete se lahko tudi z našimi podjetniškimi svetovalci. Za ponudbo individualnega razgovora nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem in se prijavite na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja