Go to Top

Tudi branje računovodskih izpisov pomembno za uspeh podjetja

Razumete besede računovodje in vam gre od rok branje računovodskih izpisov, ki vam jih pripravi računovodja?

Ne glede na to, ali za svoje poslovanje najemate računovodjo ali pa se odločate, da bi svoje poslovne knjige vodili sami, boste na svoji podjetniški poti težko uspeli, če ne poznate pojmov in terminov, ki se uporabljajo v računovodstvu.

izobraževanje

Ali vedno veste, kaj od vas zahteva vaš računovodja in kaj vam sporočajo računovodski izpisi?

Več informacij

Pravijo, da so urejene finance v poslu polovica uspeha, urejene finance pa se zagotovo začnejo v urejeni poslovni dokumentaciji in urejenih poslovnih knjigah.

Potrebujete računovodsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Ob začetku poslovanja se boste zagotovo odločali med tem, kako boste vodili svoje knjigovodstvo – enostavno ali dvostavno, nato pa tudi o tem, ali se ga boste lotili sami ali pa ga boste zaupali računovodskemu servisu.

 

Zagotovo pa se boste morali seznaniti s tem, kaj je konto, glavna knjiga, kako se obračuna amortizacija, kako in kdaj se obračunavajo ter oddajajo prispevki ali plače, kako evidentirati račune, stroške, kaj je to knjiga prihodkov in odhodkov, potnih nalogov.

Prijava na izobraževanje

Če boste želeli, da se vaše podjetje razvija, boste morali tudi analizirati poslovanje in pregledovati obračune ter izpise iz poslovnih knjig, ne glede na to, ali boste to pripravili sami ali pa vam bo vse našteto pripravil računovodski servis oziroma vaš računovodja v podjetju.

Branje računovodskih izpisov ključ uspešnega poslovanjabranje računovodskih izpisov

Vse našteto lahko od blizu spoznate tudi na naši delavnici o vodenju enostavnega knjigovodstva. Ta bo koristila ne le tistim, ki se bodo odločili, da bodo sami vodili svoje enostavno knjigovodstvo, ampak tudi vsem, ki bodo za to delo nekoga najeli. Tako boste kot podjetnik lažje razumeli zahteve slovenske zakonodaje in računovodskih standardov, imeli boljši vpogled v poslovanje svojega podjetja, saj boste razumeli kaj pomeni knjigovodenje in računovodenje ter tako tudi bili pripravljeni na kakovostno komunikacijo z računovodjem, kateri velikokrat zahteva od vas določeno dokumentacijo.

Prijava na izobraževanje

Ne glede na to, ali boste za svoje poslovanje najeli računovodjo ali boste svoje poslovne knjige vodili sami, boste na svoji podjetniški poti težko uspeli, če ne boste pripravljeni na branje računovodskih izpisov, ki vam jih pripravi računovodja.

Tudi branje računovodskih izpisov je ena od veščin, ki jo mora obvladati vsak podjetnik.

Klikni in deli

Se želite prijaviti na naše izobraževanje ali potrebuje računovodsko svetovanje? Pokličete nas lahko na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko sporočilo na data@data.si

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja