Go to Top

Bi združevanje malega gospodarstva pomagalo?

V Sloveniji vlada finančna kriza, vendar pa že dva meseca nimamo ministra za gospodarstvo. Obrtno-podjetniška zbornica zato predlaga združevanje malega gospodarstva.

Projektni forum in Izzivi gospodarskega razvojaOdkar je minister za gospodarstvo mag. Stanko Stepišnik odstopil, je slovensko gospodarstvo že dva meseca brez vodstva.

Kako lahko zaženemo gospodarstvo brez vodstva, se sprašujejo tudi v Obrtno-podjetniški zbornici (OZS). Zato so Vladi RS predlagali ustanovitev Sveta za obrt in podjetništvo, ki bi ga vključili pod Ministrstvo za gospodarstvo in razvoj. Menijo, da bi spodbujanje malega gospodarstva pomembno prispevalo k izhodu iz krize.

Malo gospodarstvo v Sloveniji namreč obsega 230 000 oseb, kar je po ocenah OZS polovica zaposlenih v gospodarstvu, po številu subjektov pa to pomeni 99 odstotkov celotnega gospodarstva. Malo gospodarstvo je tudi veliko bolj ogroženo, še posebej ker se v preteklosti niso tako osredotočali na pomoč malim podjetnikom.

Svet za obrt in podjetništvo bi tako v okviru Ministrstva obravnaval vsebinska vprašanja iz sveta podjetništva, pomagal vladi s predlogi in mnenji ter spremljal razmere na teh področjih. Svet bi imel predsednika, namestnika in trinajst članov, predsednik sveta bi bil minister za gospodarstvo, namestnik pa predsednik OZS.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb[hr]

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja