Go to Top

Aktivnosti v popoldanskem s.p. – katere so najbolj “popularne”?

Aktivnosti v popoldanskem s.p. so zanimiva stvar za tiste, ki so redno zaposleni, a želijo preizkusiti podjetniško idejo. Ali pa enostavno iščejo dodaten zaslužek. Se sprašujete, katere dejavnosti posamezniki največkrat opravljajo v okviru popoldanskega s.p? Predstavljamo jih v nadaljevanju.

Ali tudi vi razmišljate o odprtju popoldanskega s.p.? Ali pa o kakšni drugi obliki podjetja? Vse to lahko uredite pri nas na Dati. Naši podjetniški svetovalci vam pomagajo odgovoriti tudi na vsa vprašanja, ki se vam zastavljajo pred registracijo podjetja. Če pa ste že odločeni, da boste “šli na svoje”, lahko rezervirate termin brezplačne registracije. Pokličite na telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Ustanovitev podjetja – postopek je enostaven!

Aktivnosti v popoldanskem s.p. – na katerih področjih beležimo največ registracij?

Vpogled v to, katere aktivnosti v popoldanskem s.p. so najbolj »popularne«, lahko dobimo preko podatka, kaj posamezniki pridejo registrirat na našo Data točko. Naši referenti in podjetniški svetovalci poročajo, da gre v zadnjem času največkrat za naslednje:

  • trgovina na drobno po pošti ali po internetu
  • določene oblike poštne in kurirske dejavnosti (dostava hrane na dom)
  • strežba pijač
  • oddajanje in obratovanje lastnih ali najetih nepremičnin
  • oblikovanje, umetniško ustvarjanje, aranžerstvo, dekoraterstvo
  • izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje
  • nekatere oblike zaključnih gradbenih del
  • računalniško programiranje
  • splošno čiščenje stavb
  • nudenje celovitih pisarniških storitev

Informativni izračun vaše plače

Prispevki za popoldanski s.p. v 2023

Za koga je primeren popoldanski s.p.?

Popoldanski s.p. lahko odpre oseba, ki je redno zaposlena za polni delovni čas (40 ur/teden) in se želi registrirati zato, da legalno izstavlja račune za storitve ali izdelke, ki jih želi prodati v okviru popoldanskega s.p. Posameznik, ki je redno zaposlen za polni delovni čas in razmišlja o uresničitvi svoje podjetniške ideje, dolgoletnega hobija ali ga preprosto vleče v podjetništvo, pogosto ne zna presoditi, kako se bo trg odzval na njegov produkt oziroma storitev. Pomembna mu je socialna in finančna varnost, ki mu jo zagotavlja zaposlitev. V prostem času se tako lahko posveti svoji podjetniški ideji, raziskuje trg, dela na promociji, pridobiva stranke in se uči podjetniških veščin. Če mu dejavnost steče, lahko popoldanski s.p. spremeni v redni s.p. Tako mu aktivnost v popoldanskem s.p postane primarna dejavnost, od katere živi.

Kakšno podjetje je primerno zame?

Aktivnosti v popoldanskem s.p. – v njih se lahko preizkusite že zdaj!

Ste se opogumili in bi radi začeli s kakšno od aktivnosti v popoldanskem s.p.? Skozi proces ustanovitve podjetja vam lahko pomagamo na Dati, kjer nudimo brezplačno registracijo. Podjetniški svetovalci pa vas lahko opremijo z vsemi potrebnimi informacijami, da bo vaš začetek lažji. Pokličite na telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si. Skupaj bomo razrešili vsa vaša vprašanja.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja