Go to Top

8 resnic, katere, sicer pametni ljudje, večkrat pozabijo (1. del)

Poznate paradox izbire (The Paradox of Choice)?

1. Sreča in uspeh sta dve ločeni stvari
Pred nekaj dnevi je prišel k meni uspešen znanec in potrto priznal, da je depresiven. Pa zakaj, saj imaš v teh kriznih časih vse kar potrebuješ, mnogi nimajo za življenje. Celodnevni delovnik, premalo časa za tiste, ki so mi najbližji in posledično problemi doma, so me pripeljali na rob. Kaj naj storim? Lekcija naučena! Uspeh ni nujno povezan s srečo, prej z vsakodnevno skrbjo in prenatrpanim urnikom.

8 resnic, katere, sicer pametni ljudje, večkrat pozabijo (1. del)

2. Samo znanje brez prave akcije ne obrodi sadov
Ni pomembno kako pametni ste ali kako visok IQ imate, brez akcije ne boste napredovali ali naredili spremembe. Vedeti in narediti sta dve povsem ločeni stvari. Znanje je neuporabno, če ga ne znate udejanjiti.

3. Manj je več
Poznate paradox izbire (The Paradox of Choice)? Ste že imeli izkušnjo ko ste zapeljali na prazno parkirišče in se nikakor niste mogli odločiti, kje parkirati? Pri delno zasedenem parkirišču pa je bila odločitev lahka. Več izbire imamo, težje se odločimo. Omenjen paradoks s pridom izkoriščajo trgovski centri, zato na policah vidimo samo določeno število izdelkov iste kategorije. Večja je izbira, težja je odločitev in takrat večina ljudi obupa. V sodobnem svetu (polnem obilja), kjer je možnost izbire večja to pogosto vodi v depresijo in občutek osamljenosti, navajata psihologa David Myers in Robert Lane.

4. Vsi ljudje imajo dimenzijo uspeha in neuspeha
Si govorite, da mora biti vse izpeljano popolno? Nikar, to vodi v pogubo. Biti perfekcionist je izguba časa in energije. Perfekcionizem je iluzija. Neuspehi so del našega življenja. Pred delom si recite “v delo bom vložil najboljši del sebe, glede na čas, energijo in okoliščine“. Stavek bo razbremenil vaš um, sprostil pritisk in posledično odprl vrata tistemu delu možganov, ki so odgovorni za kreativnost.

Naslednjič bomo razložili, kako je vsaka napaka lahko napredek, kako nikoli ne boste dobri v stvareh, ki jih ne opravljate s srcem, kako so problemi, ki jih imamo z ostalimi običajno v nas samih, ter kako se na izziv nikoli ne boste počutili 100% pripravljene.

Spremljajte naše novičke in naučili se boste, kako izpopolniti vaše podjetniško znanje!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja