Go to Top

8 resnic, katere, sicer pametni ljudje, večkrat pozabijo (2. del)

Podjetniki se pogosto bojijo sprejeti poslovno priložnost zato, ker mislijo, da nanjo še niso 100% pripravljeni.

5. Vsaka napaka, ki jo storite je napredek
Napake vas učijo. Vsakič, ko naredite napako ste korak bližje vašemu cilju. Edino veliko napako, ki jo lahko storite je, da ne naredite ničesar in to samo zato, ker se prestrašeni, da boste storili napako. Če nikoli ne boste ničesar naredili boste vedno stali na istem mestu. Ne dovolite si dvomiti v sebe, pogumno stopite naprej.

8 resnic, katere, sicer pametni ljudje, večkrat pozabijo (2. del)

6. Nikoli ne boste odlični v stvari, ki jih ne marate
Če želite biti odlični delajte tisto za kar imate strast. Ta stavek ne drži povsem. Če posvetite dovolj časa, pozornosti in izpopolnjevanju lahko čez nekaj časa postanete noro dobri v temu. Tudi, če ste delo sovražili. Odlična knjiga, ki jo je vredno prebrati je “The Talent Code: Greatness Isn’t Born. It’s Grown. Here’s How.“.

7. Problemi, ki jih imamo z ostalimi so običajno v nas samih
Velikokrat problemi, ki jih imamo z ostalimi nimajo kaj dosti opraviti z njimi. Vse izhaja iz nas samih in skozi katera očala gledamo na svet okoli sebe. Tisto kar oddajamo na podzavestnem nivoju to večinoma tudi v drugi obliki dobimo vrnjeno.

 8. Nikoli se ne boste počutili 100 % pripravljene
Številka ena, ki podjetnike drži nazaj je nepripravljenost sprejeti poslovno priložnost zato, ker mislijo, da niso pripravljeni. Menijo, da potrebujejo dodatno znanje, spretnost, izkušnje predno lahko sprejmejo posel. To je način mišljenja, ki ovira osebno rast. Resnica je, da nobeden ni 100% pripravljen ko se pojavi nova priložnost. Zapomnite se, da priložnosti pridejo in grejo in morali se boste naučiti sprejeti  trenutke priložnosti, pa čeprav ne boste 100% pripravljeni.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja