Go to Top

500 milijonov EUR za mikro in mala podjetja

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stanko Stepišnik in predsednik uprave SID banke mag. Sibil Svilan sta podpisala pogodbo o zagotovitvi sredstev za izvajanje ukrepa finančnega inženiringa.

euro-banknotes-and-gold-bar

Financiranje podjetij

Minister mag. Stanko Stepišnik je dejal, da je s podpisom pogodbe slovenskemu gospodarstvu, predvsem mikro, malim in srednjim podjetjem, zagotovljenih 500 milijonov evrov v obliki posojilnega sklada. Z ukrepi bo podprtih najmanj 100 razvojnih projektov podjetij, do konca leta 2016 pa bo zagotovljeno financiranje poslovanja najmanj 1000 mikro, malih in srednje velikih podjetij ter ohranjenih predvidoma do 30.000 delovnih mest.

Po besedah mag. Sibila Svilana bodo mikro, mala in srednje velika podjetja kredite iz posojilnega sklada SID banke lahko pridobila za financiranje obratnega kapitala in novih naložb (investicij) ter z njimi povezanega zaposlovanja. Prednost kreditov iz posojilnega sklada je ročnost in dostopnost obrestne mere, ki bodo nižje od tržnih, zato bodo imeli ti krediti status državne pomoči.

Po mnenju mag. Stanka Stepišnika gre za dober ukrep, ki ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju s SID banko dobro premislilo, zato je minister prepričan, da bo pomagal številnim malim in srednjim podjetjem, predvsem pa ohranil delovna mesta.

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

Vir: WWW.MGRT.GOV.SI

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja