Go to Top

4 napotki za sestavo optimalne ekipe sodelavcev

Sodelavci oziroma kombinacija sodelavcev (v kolikor ne poslujete popolnoma sami) so eden izmed ključev do uspeha podjetja. Prava zmes znanj in t.i. »kemije« ustvarita tako delovno okolje, kjer bo vsak dal svoj maksimum, kar seveda vodi do boljših rezultatov.

timRaznolikost znanj in mnenj – kvaliteta, ne kvantiteta!

Raznolikost mnenj in znanj ima na zmogljivost ekipe sodelavcev precej bolj pozitiven učinek, kot pa če se vsi z vsem strinjajo in razmišljajo v isto smer ne glede na vse.

Usposobljenost

Danes ni več prostora za šarlatane, ki veliko govorijo, a malo naredijo. Če vaše znanje »šepa« na enem področju, boste težko storili kaj boljšega, kot pa zaposlili nekoga, ki ima na tem področju dovolj znanja in izkušenj.

Medsebojno zaupanje

Ekipa sodelavcev si mora medsebojno zaupati in se podpirati, ko komu spodleti. Pri tem je bistveno – poleg dobre in odprte komunikacije – to, da imajo vsi podobne cilje: vero v vas, vaše podjetje in napredek le-tega. Napake in neuspehi so se, se in se še bodo dogajali, vprašanje je le, kako se boste odzvali nanje.

In nenazadnje: ekipa mora stopiti skupaj tako v hudih kot tudi lepih časih. Ne pozabite na skupno proslavljanje uspehov, občutek pripadnosti je takrat neprecenljiv.

Želja po učenju

Ljudje se nikoli ne prenehamo učiti, na svoje delo pa smo precej bolj osredotočeni, ko imamo opravka z nečim novim in nepreverjenim.

 

Pripravil: Gašper Meden

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja