Go to Top

Interventni zakon o ukrepih na upravnih enotah – poenostavljeni postopki za zaposlovanje tujcev

Interventni zakon o ukrepih na upravnih enotah je sprejet. Po nujnem postopku je bil na prvi izredni seji DZ-ja sprejet zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah. Ukrepi tako odpravljajo krajevno pristojnost pri izdajanju bivalnih in delovnih dovoljenj tujcem ter poenostavljajo zaposlovanje tujcev. Potrebujete pomoč pri zaposlovanju tujcev in pridobivanju delovnih dovoljenj? Obrnite se na naš oddelek za tujce, ker vam svetujejo izkušeni svetovalci. Za termin svetovanj nas lahko pokličete na 01/600 15 30 ali nam pišite na data@data.si.

Izračun plače

Interventni zakon o ukrepih na upravnih enotah – primarni cilj

Primarni cilj je razbremenitev upravnih enot in zaposlenih. Upravni postopki, posebej s področja tujcev, so precejšnje administrativno breme. Zaostanki so bili ponekod že tako dolgi, da so povzročali stiske ljudi in tudi gospodarsko škodo.

Ustanovitev podjetja

Ustanovitev podjetja

Vse o normiranem s.p.

Interventni zakon o ukrepih na upravnih enotah – dve poglavitni rešitvi

Uvajate se dve poglavitni rešitvi in sicer odprava krajevne pristojnosti pri izdajanju bivalnih in delovnih dovoljenj tujcem ter začasno poenostavljeni postopki za zaposlovanje tujcev. Tako so na ministrstvu za javno upravo pojasnili, da bodo lahko tujci, takoj ko vložijo vlogo za delovno dovoljenje, že začeli z delom.

Računovodski servis

Interventni zakon o ukrepih na upravnih enotah – konkurenčnost gospodarstva

Zakon tako uvaja ureditev, ki bo po pridobitvi začasnega dovoljenja tujcem omogočila delo in prebivanje v Sloveniji, medtem ko bo postopek na upravni enoti do končne odločitve tekel dalje. Navedeno bo omogočilo hitrejši vstop tujcev na trg dela v Republiki Sloveniji ter njihovo hitrejšo integracijo in povečanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Ukrep je začasen in velja do 30.9.2024.

Razmišljate o odprtju svojega podjetja? Za termin registracije podjetja nas lahko pokličete na 01/600 15 30 ali nam pišite na data@data.si.

Prijavite se na naše e-novice!