Go to Top

Ta teden ste brali, katere so različne možnosti samozaposlitve

Teden je naokoli in na DATI ponovno pregledujemo, kaj ste v preteklih dneh najbolj brali – po pričakovanjih so vas zanimale možnosti samozaposlitve, ki so se prebile na DATINO lestvico branosti. Na vrhu ostaja članek o minimalnem in maksimalnem znesku za malico ter o tem, da se vztrajno približuje konec podjetjem na zalogo. Brali ste tudi o dohodnini, 1. avgusta se namreč izteče rok, da sami vložite dohodninsko napoved, v kolikor od finančne uprave niti v prvi niti v drugi tranši niste na dom prejeli informativnega izračuna dohodnine.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Na poslovanje od A do Ž vas pripravimo na DATI! Seminar prinaša vse pomembne informacije tistim, ki ste se s podjetništvom šele začeli spogledovati.

Več informacij

Možnosti samozaposlitve

Samozaposlitev je vedno bolj priljubljena oblika zaposlitve, ob vstopu v podjetništvo pa se mnogi sprašujejo, katera oblika samozaposlitve se jim najbolj izplača. Mnogi še vedno ne razumejo najbolje, da pravnih razlik med navadnim, popoldanskim ter s. p. z normiranimi odhodki ni. Gre le za drugačno plačevanje oziroma kritje socialnih prispevkov v prvem ter drugačen način poslovanja v drugem primeru. Več o navadnem s. p., popoldanskem ter s. p. z normiranimi stroški si lahko preberete v prispevku Popoldanski s. p., s. p. z normiranimi odhodki ali kar oboje?Možnosti samozaposlitve

Prijava na izobraževanje

Še vedno gredo za med zneski za prehrano

Najbolj bran članek preteklega tedna je o minimalni in maksimalni višini za malico, ki pripada delavcem. Delodajalec mora delavcu zagotoviti povračilo stroškov za prehrano med delom, za prevoz na delo in z dela ter povračilo stroškov, ki jih ima pri opravljanju določenih del in nalog na službenem potovanju. Najvišji dovoljeni neobdavčeni znesek za prehrano med delom znaša 6,12 evra, minimalne pa določajo kolektivne pogodbe. Več: Minimalni in maksimalni znesek za malico.

Prijava na izobraževanje

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Že dva tedna pa članek o tem, da se približuje konec veriženju podjetij, vztraja na lestvici štirih najbolj branih. 23. avgusta se izteče rok za vračilo posojila tistim, ki so za nekaj sto evrov kupili že ustanovljeno družbo z omejeno odgovornostjo, zaradi česar so imeli v poslovnih knjigah knjiženo posojilo lastnikom oziroma družbenikom do višine ustanovnega kapitala. Več: Konec veriženja podjetij: vračilo posojila podjetjem do 23. avgusta.

Pretekli teden so vas zanimale možnosti samozaposlitve, ki so se prebile na DATINO lestvico branosti!

Klikni in deli

Brali pa ste tudi majski članek o dohodnini, in sicer so vas zanimale višine preplačane dohodnine, ki so 1. junija razveselile vse davčne zavezance, ki so informativni izračun dohodnine prejeli v prvem svežnju. Povprečni znesek preplačane dohodnine, ki jo je prejelo skoraj 300 tisoč Slovencev, je znašal okoli 220 evrov. Če pa vam Finančna uprava RS (Furs) informativnega izračuna dohodnine v marcu oziroma juniju ni poslala na dom, morate dohodnino v primeru, da ste v lanskem letu imeli prihodke, ki so obdavčeni z dohodnino, ne glede na njihovo višino, napovedati sami.

VEM točka DATA obratuje tudi poleti! Naši referenti bodo ves čas pomagali pri odprtjih podjetja in registracijah samostojne dejavnosti, zato si svoj termin za posvet čimprej rezervirajte na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja