Go to Top

Dober podjetnik je odlično informiran podjetnik

Lahke poti do tega, da se vas prime naziv “dober podjetnik”, ni. Ne potrebujete zgolj dobre ideje in močne volje. V principu že res, saj za ostalo hitro, enostavno in zastonj poskrbijo Datini referenti. Vendar pa je le odlično informiran podjetnik tisti, ki se bo hitro, korektno in samostojno znašel v poslovnem svetu, svetu nenehnega naraščanja konkurence in boja za obstanek. Kako torej podjetnik pride do vseh informacij, ki jih potrebuje, da bo njegova podjetniška pot potekala čim bolj gladko? Kam naj se obrne po nasvete, ideje, kam naj pogleda za najnovejšimi novicami in spremembami gospodarske zakonodaje?

Dober podjetnik pozna svoje dolžnosti in pravice, ki mu jih daje zakonodaja!

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kaj morate vedeti še preden se odločite za vstop v podjetništvo?

Več informacij

V Sloveniji imamo zelo regulirano gospodarstvo. Številni zakoni, podzakonski akti in pravilniki, določajo pravila igre na trgu. Podjetniki imajo status gospodarskega subjekta na trgu in smatra se, da že z ustanovitvijo podjetja in z aktivnostmi na trgu podjetniki poznajo vse veljavne predpise.

Dejstvo je, da položaj gospodarskih subjektov na trgu opredeljuje vsaj 40 zakonov, da o številnih podzakonskih aktih, pravilnikih, uredbah, sploh ne govorimo. Poleg tega se naša zakonodaja pogosto spreminja in podjetnik mora imeti zares dobro kondicijo, čas, dober sistem ali pa dobre svetovalce, da se znajde v množici zakonov, ki opredeljujejo njegovo poslovanje.

Prijavite se na brezplačno izobraževanje!

dober podjetnik

Dober podjetnik ne polni državnega proračuna za nič!

Zakaj je pomembno, da podjetnik pozna zakone s področja dejavnosti, ki jih opravlja v okviru svojega podjetja?

Največkrat zato, da bo znal sprejemati pravilne odločitve in poteze, pomembne za njegovo podjetje in konec koncev zato, da ne bo zaradi nepoznavanja zakonodaje in pravil po nepotrebnem polnil državni proračun! Še vedno je velika večina izrečenih ukrepov in glob s strani inšpekcijskih služb izrečena zaradi nepoznavanja zakonodaje in obveznosti in ne namernega kršenja predpisov.

Prijavite se na brezplačno izobraževanje!

Dober podjetnik informacije jemlje za suho zlato!

Zato referenti VEM točke DATA že na izobraževanjih pred ustanovitvijo podjetja opozarjamo, da so informacije za podjetnika suho zlato. Poznate pravilo “ob pravem času na pravem mestu”? Brez pravih informacij to nikdar ne bi bilo izvedljivo!

Prijavite se na brezplačno izobraževanje!

Za začetek naj bodoče podjetnike opozorimo, da se seznanijo z Zakonom o gospodarskih družbah (ZGD-1l), kjer se bodo informirali o oblikah gospodarskih subjektov, ki jih je možno ustanoviti v Sloveniji. Morda vas zanima, kaj vse morate vedeti, če se samozaposlite? Ali pa že imate službo in bi raje imeli popoldanski s. p.? Na Dati pa lahko registrirate tudi družbo z omejeno odgovornostjo!

Povemo naj še, da bodo morali poleg tega krovnega zakona poznati tudi zakonodajo s področja dejavnosti, ki jo bodo registrirali v svojem podjetju. Torej, če se bo podjetnik ukvarjal s trgovinsko dejavnostjo, bo moral poznati vsaj Zakon o trgovini in Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih za opravljanje trgovinske dejavnosti.

Prijavite se na brezplačno izobraževanje!

Dober podjetnik ne polni državnega proračuna po nepotrebnem, saj pozna svoje dolžnosti in pravice!

Klikni in deli

Iz pogovorov z bodočimi in aktualnimi podjetniki smo ugotovili, da je največja enigma zanje na začetku podjetniške aktivnosti prav zakonodaja s področja financ, davkov in računovodstva. Kako naj vodim finančno poslovanje podjetje? Mi bodo položnice za plačilo socialnih prispevkov poslali po pošti? Kdaj je potrebno poročati FURS-u in kaj? Katere stroške lahko uveljavljam v svojem podjetju? DDV zavezanec da ali ne? Kaj se mi bolj izplača,  s. p. ali d. o. o.?

Na VEM točki DATA vam uredimo vse za odprtje d.o.o. Pišite nam!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Ob tem vas morda zanimajo članki, o katerih smo že pisali:

Prijavite se na brezplačno izobraževanje!

Referenti Vem točke DATA se od sogovornikov na postopkih na VEM točki tudi veliko naučimo. Od aktivnih podjetnikov, ki k nam pridejo opravljati spremembe podatkov podjetja, smo si zapomnili predvsem njihovo toplo priporočilo, naj podjetnikom začetnikom položimo na srce dejstvo, da za stvari, ki jih podjetnik ne zna opravljati oziroma nima časa, da bi se ukvarjal z njimi, poišče strokovnjaka, ki mu pomaga vsaj na začetku njegove poslovne poti. In naj stroške svetovalca s področja, kjer potrebuje pomoč ali na primer računovodje, všteje med svoje začetne stroške pri poslovanju podjetja. Ob sodelovanju in pomoči strokovnjakov bo podjetnikov začetek lažji, saj se bo lahko posvetil aktivnostim, ki jih obvlada, sproti pa se bo učil novih pojmov in postopkov, ki jih kot podjetnik mora poznati z namenom, da bo na trgu uspešno posloval.

Prijavite se na brezplačno izobraževanje!

Imate vprašanje v zvezi z registracijo podjetja ali bi se samozaposlili? Z našo pomočjo se boste lahko lažje odločili glede na vaše potrebe in želje, zato nas pokličite na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte po emailu data@data.si in dogovorili se bomo za termin. Ali pa preprosto obiščite brezplačni seminar, kjer bomo odgovorili tudi na vaša vprašanja! 

Pripravila: Bogdana Rejc, Data d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja