Go to Top

Z uporabo Google AdWords zabeležili 300 % rast prodaje storitev

Podjetje Data, ustanovljeno leta 1990, se s 34 zaposlenimi ukvarja z računovodstvom in knjigovodstvom ter podjetniškimi in poslovnimi storitvami. Z veliko predanostjo in neprestanim razvojem so postali vodilno slovensko podjetje na svojem področju, o čemer pričata tudi nedavno prejeti podjetniški nagradi evropske komisije za izboljšanje poslovnega okolja in HSBC Award for Entreprise – Country Representative za usmerjenost h kupcem. Program Google AdWords uporabljajo od leta 2010, zanj pa mesečno porabijo 1.000 evrov, kar predstavlja njihov celoten proračun, ki ga namenjajo spletnemu trženju.

Z uporabo Google AdWords zabeležili 300 % rast prodaje storitev

Uporaba programa Google AdWords

Osrednji cilj komunikacije s programom Google AdWords je še večja prepoznavnost podjetja in storitev, ki jih ponujajo tako za slovenske kot tudi tuje državljane. Na podlagi podatkov programa Google Analytics se jim je v času uporabe programa Google Adwords in posledično višjih pozicijah pri rezultatih iskanja obiskanost spletnega mesta povečala za 57 %, prodaja storitev pa za kar 300 %. Izjemno so zadovoljni tudi s porastom tujih strank. Špela Grošelj, ki v podjetju skrbi za stike z javnostmi, nam je razložila: „S pomočjo programa Google Analytics smo lahko napovedali povpraševanje iz posameznih tujih držav ter tako prilagodili ciljne Google AdWords kampanje v tujini. Program Google Adwords pa nam je bil v izredno pomoč pri širjenju prepoznavnosti podjetja in povečanju prodaje storitev na tujih trgih.”

Pogled v prihodnost

Data d.o.o.

Glede nadaljnje uporabe programa Google AdWords ter ostalih izdelkov in storitev podjetja Google, se v podjetju Data spogledujejo s širitvijo prepoznavnosti podjetja na tiste tuje trge, kjer še niso prisotni, ter predstavljanjem novih storitev. Strankam želijo v prihodnje ponuditi tudi storitve oglaševanja prek programa Google AdWords in se s tem namenom vključiti v program Google Engage. Poleg tega v podjetju s pridom izkoriščajo tudi program Google Analytics in Google+, načrtujejo pa še vpeljavo programa Google AdSense.

Vir: Google

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja