Go to Top

Zgolj želja po uspehu ni dovolj!

Mnogi se strinjajo, da je glavno vodilo za ustanovitev podjetja želja po uspehu. Vendar to ni dovolj.

Želja po uspehu ni dovolj!

Obstaja še veliko osebnostnih lastnosti, ki jih mora imeti človek, ki se odloči za podjetništvo.

Prvi korak na podjetniški poti je ideja oziroma priložnost. Človek, ki bo znal iz okolice izločiti dobro idejo in se usmeriti nanjo, je že korak bližje k podjetništvu.

Seveda so časi za podvige vse prej kot lahki. Za to je potrebna zadostna mera optimizma, katero pa podkrepimo z realistično presojo. Pogled, ki je preveč optimističen nas lahko pripelje do nespametnih odločitev. Zato se moramo znati ustaviti ter odločitev podkrepiti z realistično presojo.

Stres je vsakodnevni spremljevalec podjetniške poti, posebej na samem začetku, saj se spopadamo z nami neznanimi situacijami. Moramo ga znati obvladati, zato je potrebno vzdrževanje dobre psihofizične kondicije. Kanček humorja, uporabljenega v neprijetnih situacijah, bo znižal napetost.

Prepreke so povsod. Ena bolj pomembnih osebnostnih lastnosti je vztrajnost. Ne pustite se oviram, saj se boste z premagovanjem le teh naučili veliko. Seveda kakšne ovire ne boste znali preskočiti. Na tej točki morate biti oseba, ki sprejme svoje napake. Smo zmotljivi. Vsi.

Ste že slišali za internalnost? Dober podjetnik ve, da je usoda podjetja in njega samega v njegovih rokah. Ve, koliko je v resnici v njegovi moči, za kaj je odgovoren ter komu pripisati uspehe ali neuspehe. Ne verjame v naključja.

Enkratna priložnost: brezplačno svetovanje in strokovna podpora!

Seveda mora imeti dober podjetnik sposobnosti vodenja, biti mora pošten ter inovativen.
Veliko osebnostnih lastnosti imamo kot odrasli že dodelanih. S strukturo ter načrtnim delovanjem na določenih področjih pa si lahko marsikatero od lastnosti na novo privzgojimo.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja