Go to Top

Vse o socialnem podjetništvu

Od 11. do 15. 3. 2013 bo na Mladinskem cehu potekal Teden socialnega podjetništva. Poleg zanimivih spletnih vsebin v tem tednu, pa tudi kasneje, pripravljajo različne dogodke, na katerih boste lahko spoznavali socialno podjetništvo in družbene inovacije!

Vse delavnice so brezplačne za mlade do 30 leta. Za ostale pa prispevek znaša 20€ na delavnico. Vse o socialnem podjetništvu

Družbena inovacija v teoriji in praksi. 11. 3. od 17h do 19h na Društvu mladinski ceh.

Na delavnici bomo spoznavali posebnosti pri socialnopodjetniških idejah. Zakaj je pomembno, da je socialni podjetnik tudi družbeni inovator. Kaj je družbena inovacija in kateri so koraki družbenega inoviranja. Kako lahko financiram svojo družbeno inovacijo. Sklop bo zelo praktično naravnan.

Izvajalci: Primož Šporar, Kristjan Strojan in Franci Bačar

Pravo in socialni podjetnik. 12.3. od 10h do 12h na Društvu mladinski ceh.

Kako lahko pridobite statusa socialnega podjetja, kaj pomeni nepridobitnost, kaj pravi zakon o socialnem podjetništvu, kako pripraviti akt socialnega podjetja, kako je s statusnimi spremembami, računovodstvom in zaposlovanjem. Na kratko vse o zakonu o socialnem podjetništvu.

Izvajalec: Kristjan Strojan

Razvoj produktov v socialnih podjetjih in NVO. 13. 3. od 17h do 19h na Društvu mladinski ceh.

Na delavnici bodo udeleženci spoznali kako razvijemo oziroma generiramo idejo. Kako se lotimo izdelovanja prototipa in kako prototip pripeljemo do končnega izdelka. Del vsebine bodo udeleženci tudi prakltično preizkusili.

Izvajalca: Franci Bačar in Kristjan Strojan

Financiranje socialno podjetniške dejavnosti. 14.3. od 10h do 12h na Društvu mladinski ceh.

Spoznajte hibridne in mikro kredite, obveznice z družbenim učinkom, socialne banke in druge družbeno učinkoviti mehanizme za financiranje socialnih podjetji. Preizkusili boste tudi nekaj metod s pomočjo katerih boste lažje ocenili svojo poslovno zamisel.

Izvajalec: Gregor Sakovič

Učinkovita komunikacija znotraj socialno podjetniškega tima. 15.3. od 10h do 12h na Društvu mladinski ceh.

Podjetništvo je ne glede na to s katero dejavnostjo se ukvarjamo predvsem delo z ljudmi. Danes za uspešno podjetniško pot samo strokovna znanja niso več dovolj. Vse večji pomen se pripisuje veščinam dela z ljudmi med katere spada tudi komunikacija. Na delavnici bomo spoznali pomen učinkovite komunikacije ter z vajami in praktičnimi primeri pokazali nekaj pristopov za učinkovito in uspešno komunikacijo (asertivnost v komunikaciji, konstruktivna povratna informacija, neverbalna komunikacija).

Izvajalka: Nina Čosić

– Joomla spletna trgovina – VirtueMart (delavnica je plačljiva tudi za mlade do 30 leta).

Računalniški tečaj, v katerem udeleženci nadgradijo Joomla spletno stran s trgovino. Primeren za socialne podjetnike, ki imajo svojo spletno stran in bi želeli na njej postaviti spletno trgovino. Udeleženci postavijo spletno trgovino, jo nastavijo, dodajo izdelke in sprejemajo naročila.

Vsebine: postavitev spletne trgovine, vnašanje izdelkov, delo z naročili, vzdrževanje in posodabljanje

Termin: torek in četrtek, 12. in . 14. marec 2013, od 17h do 20h

Cena: 80 € za študente in 120 € za zaposlene

Izvajalec: Andrej Burja

Vir: Mladinski ceh

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja