Go to Top

Vročanje dokumentacije pravnim osebam preko portala eDavki

Vročanje dokumentacije pravnim osebam poteka preko portala eDavki. Prek portala eDavki se vroča dokumente vsem pravnim osebam, samostojnim podjetnikom posameznikom in posameznikom, ki samostojno opravljajo dejavnost.

Ustanovitev podjetja

Prijava na elektronsko vročanje dokumentacije

Prijava na elektronsko vročanje dokumentacije poteka preko eVročanje-POS.  Tako FURS sporočite vaš elektronski naslov za namene obveščanja. V tem primeru boste prejeli obvestilo vedno, ko bo prejet elektronsko vročeni dokumenti. Z obrazcem eVročanje-PE (elektronsko ali papirno) pa določite pooblaščenca za vročanje. Tako bo Finančna uprava dokumente (ki so označeni v pooblastilu) vročala pooblaščencu za vročanje.

Informativni izračun plače

Katere dokumente FURS vroča?

Veliko večino dokumentov je že prilagojenih na storitev eVročanje. Na eVročanje se prilagaja le še dokumente iz skupine davčni register in določene dokumente z ostalih skupin (npr. postopki izvršbe ter davki in prispevki). Vsi dokumenti, ki še niso prilagojeni za sistem eVročanja, se še prejmajo v papirni obliki na določen naslov za vročanje.

Kilometrina 2024

Prispevki za s.p. 2024

Vročanje dokumentacije – rok 15 dni

Vročanje dokumentacije je opravljen z dnem, ko naslovnik z elektronskim podpisom vročilnice prevzame dokument. Če ga ne prevzame v 15 dneh, velja vročitev za opravljeno z dnem preteka tega roka (fikcija vročitve).

Interni akti podjetja

Komu se vroča dokumentacija?

Dokumentacija se vroča zavezancu. V primeru, ko ima zavezanec za vročanje določenega pooblaščenca za vročanje, se vroča tudi pooblaščencu.

Izračun dnevnice 2024

Se lahko elektronsko vročen dokument prevzame osebno?

Zavezanec lahko osebno prevzame dokument, ki je elektronsko vročen, vendar samo kot kopijo vročenega dokumenta. Samo v primeru, da dokument na eDavkih še ni bil prevzeti in še ni pretekel 15 dnevni rok za vročitev.

 Informativni izračun dohodnine 

Obveščanje naslovnika o dokumentu v eDavkih

Vročanje dokumenta poteka tako, da se ob prejemu dokumenta generira tudi obvestilo o prejetem dokumentu za vročanje. Če ima naslovnik dodan in potrjen tudi elektronski naslov, se mu obvestilo hkrati pošlje tudi na elektronski naslov.

Vse o normiranem s.p.!

Vročanje dokumentov in dostop

Dostop do dokumentov v eDavkih je možen 6 mesecev od dneva vročitve. Pravne osebe lahko dokumente po preteku tega roka kadarkoli prevzamejo na Finančnem uradu v pisni obliki.

Prijavite se na e-novice!

Oznake