Go to Top

Vloga podjetniškega izobraževanja je izjemna

Podjetniško izobraževanje v procesu ustanavljanja in poslovanja podjetij je izjemnega pomena, ugotavlja raziskava Slovenskega podjetniškega observatorija.

Vloga podjetniškega izobraževanja je izjemna

Raziskava je ugotovila, da je najboljše tisto izobraževanje, ki prispeva k rasti podjetij, da ta lahko zaposlujejo in enakopravno konkurirajo na trgu.


Izobraženi podjetniki so steber uspešnega podjetja

Podjetništvo je ključnega pomena za doseganje gospodarske rasti in nastajanje novih delovnih mest. Podjetniki prevzemajo tveganja, izkoriščajo poslovne priložnosti in ustvarjajo novo ekonomsko aktivnost. Vendar ni le ustanavljanje podjetij dokaz podjetništva, ampak tudi samo poslovanje, ki zahteva organizacijsko kulturo in primerno vodenje. Zato ni izobraževanje omejeno le na začetne faze, ampak mora uspešnega podjetnika vedno spremljati na njegovi podjetniški poti.

Kaj so podjetniške veščine, ki lahko novo ali že izkušeno podjetje pripeljejo do vrha? Sposobnost reševanja tveganj in negotovosti, inovativnost, ustvarjalnost, samozavest, prevzemanje tveganj, pripravljenost na spremembe. Samozaupanje v lastne veščine najbolj krepi ravno izobrazba. Teh veščin se lahko priučimo, zato je za izboljšanje kvalitete podjetništva nujno podjetniško izobraževanje.

Kakšno dodano vrednost ima podjetniško izobraževanje?

Veščine, ki jih pridobimo s podjetniškim izobraževanjem prispevajo k sposobnosti spoznavanja in izkoriščanja poslovnih priložnosti, spoznavanju tehnik za zagon podjetja ter dvigovanju podjetniške aktivnosti. Raziskave tudi kažejo, da se v podjetništvo bolj vključujejo posamezniki, ki so bili vključeni v formalne in ali neformalne oblike podjetniškega izobraževanja in usposabljanja.

Podjetniško izobraževanje je ena izmed osrednjih dejavnosti podjetja Data d.o.o. Podjetnike izobražujemo že vrsto let in jim stojimo ob strani pred, med in po ustanovitvi podjetja. Z nami nikoli ne boste sami. Več si lahko preberete tukaj.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Kategorije Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja