Go to Top

Valuta Bitcoin na kratko

Bitcoin za nekatere predstavlja pozitivno spremembo v smislu decentralizacije valute in poslovanju brez posrednikov, za druge le še ena izmed oblik »natega«, spet tretji pa o njem nimajo niti najmanjšega pojma.

Marsikdo sliši za to t.i. kriptovaluto pa je zaradi vse poplave informacij na spletu (konec koncev gre za digitalno valuto) dodobra zmeden. Članek vam ponuja odgovore na najbolj bistvena vprašanja o tej zanimivi metodi plačevanja na spletu.Valuta Bitcoin na kratko

Kaj je torej bitcoin?

Bitcoin je moderna, decentralizirana in izključno digitalna valuta. To pomeni, da za razliko od »pravega« denarja tu poslujeta zgolj dve udeleženi strani brez posrednika, npr. banke.

Ali je plačevanje z valuto bitcoin neizsledljivo in anonimno?

Odgovor je hkrati ja in ne. Vsak uporabnik se »skriva« za številko računa – na zelo podoben način »postanete« številka, kot npr. pri opravljanju mature – in vsaka transakcija je jasno vidna vsem.

Kako ga kupimo?

Bitcoin lahko prosto – s »pravim« denarjem – kupite na internetu pri za to pristojnih prodajalcih, katerih pa je precej, številka pa se vztrajno veča.

Katera podjetja pa sprejemajo Bitcoin?

Odgovor na to vprašanje bi vas znal precej presenetiti, z Bitcoinom lahko poslujete s podjetji kot sta Amazon in WordPress.

Če vas zanima več o Bitcoinu in metodah plačevanja na spletu, obiščite seminar Metode plačevanja na spletu.

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja