Go to Top

V letu 2012 smo na 140 VEM točkah brezplačno ustanovili kar 15.376 podjetij!

Vem točke (Vse na enem mestu) so mesta, kjer lahko brezplačno ustanovite podjetje (samostojni podjetniki in gospodarske družbe).

Leta 2006 je Svet Evrope opredelil tri ključne cilje, ki naj bi jih dosegle vse članice EU: vzpostavitev sistema vse na enem mestu ter zmanjšanje časa in stroškov za ustanovitev podjetja. Tudi Slovenija je uspešno uvedla sisteme-VEM. E-Vem sistem se je razvil iz elektronskega poslovanja, sledi pa temeljnim načelom sodobne javne uprave (učinkovitost, strokovnost, poenostavitev postopkov, povečanje zadovoljstva med uporabniki idr.)

Slovenija je bila s sistemom e-Vem izpostavljena kot primer dobre prakse, leta 2009 pa je prejela tudi nagrado OZN za odličnost javne uprave.

Namen VEM točk, kot vstopnih točke e-Vem sistema, je podjetnikom omogočiti, da na enem mestu in hkrati uredijo vse formalnosti, potrebne za ustanovitev podjetja (svetovanje in pomoč podjetniku pri registraciji, posredovanje podatkov drugih inštitucijam, informacije v zvezi z dejavnostmi, ki jih želi podjetnik opravljati idr.).

Tudi Data d.o.o. je ena izmed VEM točk v Sloveniji, kjer vam celovito pomagamo pri https://data.si/ustanovitev-podjetja/. Za rezervacijo svojega termina pokličite na telefonsko številko 01 6001 530 ali nam pišite na naslov data@data.si.

V lanskem letu je bilo po poročilu (poročilo e-VEM, MPJU) na 143 Vem točkah registriranih 10.788 samostojnih podjetnikov, od tega 1.254 (11,6%) na VEM točki DATA.

V letu 2012 je bilo na 120 VEM točkah registriranih 4.588 gospodarskih družb. Na VEM točki DATA smo lansko leto ustanovili 334 družb z omejeno odgovornostjo.

Glede na vse registracije, ki so jih opravile omenjene VEM točke zajete v poročilo, je delež Vem točke DATA 10,3%. VEM točka DATA je po številu opravljenih postopkov na samem vrhu – izjema le določene Ajpesove VEM točke).

Avtorica: Špela Grošelj, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja