Go to Top

Za uveljavljanje višjega zneska denarne pomoči je treba oddati novo vlogo

S 1. junijem 2018 se bo znesek denarne socialne pomoči zvišal s trenutnih 297,53 evra na 385,05 evra (za samsko osebo). Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ob tem obstoječe prejemnike denarne pomoči opozarjajo, da je za uveljavljanje višjega zneska treba oddati novo vlogo.

>>> Ob službi lahko dodatno zaslužite. Vaše hobije spremenite v dobičkonosen posel. Kako? To izveste na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Državni zbor je nedavno potrdil zvišanje denarne pomoči na 385,05 evra. Na Ministrstvu za delo pojasnjujejo, da to pomeni, da se znesek redne denarne pomoči, izredne denarne socialne pomoči in posmrtnine zviša na 385,05 evra. Cenzus za varstveni dodatek za samsko osebo pa bo znašal največ 566,02 evra (trenutno 484,97 evra).

Novo vlogo je treba oddati do konca julija

denarne pomoči

Če do denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka še niste upravičeni, lahko vlogo vložite že meseca maja 2018. Če že imate veljavno odločbo o denarni socialni pomoči oziroma varstvenem dodatku, pa je potrebno za uveljavljanje višjega zneska denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka najkasneje do konca julija 2018 oddati novo vlogo na center za socialno delo.

S 1. junijem 2018 se razširja tudi krog upravičencev do pogrebnine in posmrtnine. In sicer na brate ali sestre, nečake ali nečakinje, vnuke ali vnukinje pokojne osebe.

Ministrica želela manjši dvig denarne pomoči

Vlada je po besedah ministrice za delo, ki opravlja tekoče posle, Anje Kopač Mrak predlagala 11-odstoten dvig socialne pomoči (na 331,26 evrov). Pri tem so upoštevali višino minimalne plače. Slednja mora biti višja od osnovnega zneska minimalnega dohodka oziroma denarne socialne pomoči, je poudarila ministrica. Več o dvigu denarne pomoči pa si lahko preberete v prispevku Dvig socialne pomoči – se bo sploh še splačalo delati?.

>>> Vas zanima, kako bi ustanovitev podjetja vplivala na vaše prihodke? Vse prednosti in slabosti samozaposlitve lahko spoznate na našem izobraževanju!

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja