Go to Top

Ustanovite svoj s.p.!

Ste naveličani delati za druge? Želite sami upravljati s svojim delovnim časom? Postavite sebe na prvo mesto in odprite lastno podjetje!

Ustanovite svoj s.p.!

Kdaj?

S.p. je primerna oblika poslovanj za vse tiste, ki ste na začetku svoje poslovne poti in za prva leta svojega poslovanja ne pričakujete velikih zaslužkov.

Kaj je potrebno?

Priporočljivo je imeti dobro poslovno idejo in dober poslovni načrt. Določiti morate sedež podjetja in dejavnosti, ki jih boste opravljali. Nato se morate registrirati na eni izmed vstopnih točk eVEM., pri čem potrebujete naslednje: osebni dokument, davčno številko in overjeno soglasje lastnika prostorov podjetja. Dejavnost lahko začnete opravljati, ko vas AJPES vpiše v poslovni register.  Sklep o registraciji vam bodo poslali po pošti naslednji dan. Po registraciji postanete davčni zavezanec iz naslova opravljanja dejavnosti, zato morate prijaviti davčne podatke. Prijaviti morate tudi podatke za zdravstveno zavarovanje, in sicer v osmih dneh od izpolnitev pogojev za zavarovanje. Odpreti morate poslovni transakcijski račun pri izbrani poslovni banki. Če za vašo dejavnost ni potrebno izpolnjevati določenih pogojev, lahko nato začnete s poslovanjem.

Odgovornost

Kot samostojni podjetnik za vse nastale stroške odgovarjate z vsem svojim premoženjem.

Proces za registracijo vašega s.p.-ja bodo izvedli prijazni in izkušeni podjetniški svetovalci naše točke VEM DATA. Dogovorite se za termin na telefonski številki 01 6001 530 ali pišite na data@data.si.

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja