Go to Top

Tiktok – poželenje velikanov ali orodje prodaje za vsakega med nami?

Tiktok je v zadnjem času postal prevzemna tarča potrošniških velikanov v ZDA. Zakaj bi se ti zanimali za Tiktok? Lahko ta pri prodaji pomaga tudi vašemu podjetju? Preverite v nadaljevanju!

Informativni izračun plače

Naše podjetje že 30 let goji posebno izkušnjo za vse podjetnike, ki poslujejo v Sloveniji. Pri nas lahko na enem mestu najdete računovodski servis, točko SPOT za registracijo podjetja in po potrebi še posvete s pravniki ali davčnimi svetovalci. Pri nas imamo tudi strokovnjake za delo tujcev, organiziramo pa tudi izobraževanja, usposabljanja in seminarje. Pišite nam za pripravo ponudbe storitev, ki bo ustrezala vašim potrebam in žepu – [email protected]!

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Tiktok kot prodajni kanal v času COVID krize

V ZDA se pojavlja velik interes za prevzem dela podjetja Tiktok. Razlog za to se skriva predvsem v trendu nakupovanja pri kitajski mladini. Trend spletnega nakupovanja, kjer podporo pri prodaji predstavljajo video vsebine, v katerih potrošniki predstavljajo svojo potrošniško izkušnjo, je bil v porastu že vsaj pol desetletja. Korona kriza pa je naredila ta nakupni kanal še bolj vitalen za uspeh slehernega ponudnika izdelkov in storitev, namenjenih končnemu uporabniku.

Potrebujete pomoč pri izdelavi poslovnega načrta?

Tiktok – kaj je to?

Tiktok ali Douyin, kot ga imenujejo na Kitajskem, je spletna platforma za deljenje video vsebin. Z delovanjem je pričela leta 2016 in se od ostalih kanalov, kot je npr. Youtube, razlikuje prav v tem, da video vsebine načeloma niso daljše od 15 oz. 60 sekund. Tudi glede na vsebino se videi na Tiktoku razlikujejo od ostalih kanalov – so predvsem zabavne narave – glasbeni, plesni, komični ter takšni, ki izpostavljajo določene talente. Nekateri uporabniki, ki objavljajo svoje vsebine, so prek viralnih trendov gledanosti postali prave zvezde Tiktok platforme. Nekateri so celo pričeli s pravo profesionalno glasbeno-zabavno kariero.

Informativni izračun za normirance

Kako nakupuje kitajska mladina?

Zanimanje potrošniških velikanov za Tiktok sloni predvsem v dolgoročnem pogledu na razvoj načina nakupovanja potrošnikov. Ta razvoj se najbolj prilagaja prav mladim in njihovi ekscentričnosti pri nakupovanju. Tako so velika potrošniška središča v ZDA v zadnjem desetletju zabeležila pravo izumiranje in zapiranja, izrazito pa se je v korona krizi prepoznala rast spletnih velikanov.

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

A gre za veliko več, kot le za izgradnjo prodajnih kanalov. Tiktok predstavlja platformo, preko katere lahko prodajalci dejansko dosežejo (mlade) potrošnike. Samostojne spletne trgovine določenih trgovcev namreč same po sebi ne generirajo zadosti prihodkov za delovanje, saj je konkurirati spletnim velikanom, kot je npr. Amazon, nemogoče.

A na Tiktoku je situacija drugačna. Tiktok predstavlja spletni kanal, kjer potrošniki kupujejo tisto, kar vidijo na socialnih video vsebinah. Gre za podobno situacijo kot smo jo vajeni iz prodajnih kanalov na kabelski televiziji – le da so potrošniki bolj vpleteni, še posebej izrazito reprezentanco pa predstavljajo mladi.

Potrebujete pomoč pri izdelavi poslovnega načrta?

Tiktok kot marketinško orodje

Navkljub globalni prisotnosti je največjo priljubljenost Tiktok doživel prav v Vzhodni, Južni in Jugo-vzhodni Aziji, v ZDA, Turčiji in Rusiji. Tiktok se predstavlja predvsem kot unikaten marketinški kanal. Podjetja največkrat vzpostavijo svoj kanal na platformi Tiktok in objavljajo spletne video vsebine za promocijo svojih izdelkov. Te vsebine osvežijo ali popularizirajo s pomočjo spletnih influencerjev. Tiktok seveda omogoča tudi spletno oglaševanje v zakup.

Pravni nasvet

Kako je ta aplikacija drugačna?

Tik tok je unikaten, ker na organski način promovira gledanost manj dodelanih video vsebin, saj uporabniki tem bolj zaupajo. Sočasno lahko podjetja tudi pokažejo svoje delovanje na bolj naraven način ter tako širše in globlje zajamejo mlajše potrošnike –posebej študente. Podjetjem praktična je tudi promocija svojih izdelkov v videih, kjer je prikazana uporaba izdelka ali storitve. S tem podjetja lahko ustvarijo še večjo stopnjo zaupanja pri uporabniku.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja