Go to Top

Sofinanciranje partnerskih projektov med oblikovalci in podjetij

Objavljen je bil javni razpis za sofinanciranje partnerskih projektov med oblikovalci in podjetji. Projekti se bodo financirali iz proračuna za kulturo. Razpis je aktualen za samostojne podjetnike (s.p.) in samostojne kulturne delavce, ki se ukvarjajo z oblikovanjem.

sofinanciranje partnerskih projektovCilj razpisa

Cilj razpisa za sofinanciranje partnerskih projektov je spodbujanje povezovanja med oblikovalci in podjetji, dvig kakovosti oblikovalskih produktov, povečevanje njihove uporabe v gospodarstvu ter  povečanje kakovosti okolja ter spodbujanje zaposlovanja.

Pogoji sodelovanja

Gre za spodbujanje sodelovanja med mladimi oblikovalci, tj. fizične osebe, ki v letu 2014 dopolnijo največ 35 let in delujejo na področju industrijskega oblikovanja, arhitekture, oblikovanja tekstila in oblačil ter oblikovanja vidnih oblačil ter podjetij, s katerimi so v partnerskem sodelovanju, tj. fizične in pravne osebe, ki opravljajo gospodarsko dejavnost.

Višina sredstev

Višina subvencij je okoli 130.000 EUR. Vsaj del razvitih prototipov mora priti v redno proizvodnjo podjetij. Posamični projekti bodo lahko financirani med 10.000 EUR in 4.000 EUR.

Rok za oddajo vlog

Rok za oddajo vlog je 14. april 2014. Več si lahko preberete na spletni strani Ministrstva za kulturo.

Pripravila M. Guček

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja