Go to Top

REK-1 obrazec: oddaja obrazca omogočena!

REK-1 obrazec: oddaja obrazca omogočena! - Data d.o.o.

REK-1 obrazec - FURS ponovno omogočil oddajo

REK-1 obrazec in  PNipD obrazec sta spet dostopna na e-Davkih! Oddaja je omogočena za vsa izplačila in obdobja, razen za izplačila v skladu z ukrepi interventnega zakona. A poznamo tudi datume, za katere FURS predvideva, da bo mogoče oddati tudi te!

Informativni izračun plače

REK-1 za izplačila v skladu z ukrepi iz interventnega zakona že v aprilu!

FURS napoveduje možnost oddaje REK-1 obrazca za izplačila v skladu z ukrepi iz interventnega zakona proti koncu aprila. Natančno sta znana dva datuma. Dne 23.4.2020 bo omogočen  za:

Za dan 30.4.2020 pa je predvidena aktivacija postavke za poročanje o izplačanem kriznem dodatku pod šifro 1190 oz. »Dohodek iz delovnega razmerja, ki se ne všteva v davčno osnovo z dopolnitvijo«.

Delodajalci, veste kaj izplačilo kriznega dodatka ter odločitev za ukrep čakanje na delo pomeni za vaše stroške?

davčno svetovanje

FURS predlaga izplačilo plač in oddajo primernih REK-1 obrazcev kasneje!

Zaradi trenutno onemogočene oddaje REK-1 obrazca na podlagi interventne zakonodaje prek sistema e-Davki, FURS priporoča delodajalcem, ki bodo v tem času izplačevali plače, da te izplačajo. Izplačilo naj izvedejo navkljub ne-oddaji REK-1 obrazca in pri plačilu prispevkov upoštevajo oprostitev. FURS zatrjuje, da navkljub kasnejši oddaji obrazca delodajalci ne bodo sankcionirani.

Ko bo oddaja REK-1 obrazcev omogočena na način, ki upošteva interventno zakonodajo, pa naj delodajalci oddajo pravilen obrazec z navedbo vrste dohodka 1002 – »Plača za delo v času epidemije«. Na podlagi tega obrazca bodo delodajalci prispevke PIZ samo obračunali.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

PniPD obrazec v začetku maja!

Obrazec PniPD bo po poročanju FURS-a na voljo šele 7.5.2020, kjer bodo omogočene postavke pod šifro 5551 za  »Plača za delo v času epidemije za delodajalce, ki niso plačniki davka« in šifro 5552 za »Nadomestilo plače za čakanje na delo v času epidemije za delodajalce, ki niso plačniki davka«.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja