Go to Top

Razmišljate o odprtju popoldanskega s.p.?

Razmišljate o odprtju popoldanskega s.p.?S terminom popoldanski s.p. oziroma dopolnilni s.p. označujemo podjetnika, ki opravlja dopolnilno dejavnost in je zavarovan iz drugega naslova. Ustanovitelj s.p. mora biti pred odprtjem popoldanskega s.p. že nekje drugje zaposlen za polni delovni čas – 40 ur tedensko. Pravni status navadnega s. p. in popoldanskega s. p. je enak, prav tako imata obe obliki s.p. enake dolžnosti in pravice. Razlika je v temu, da se ustanovitelju pri odprtju popoldanskega s.p. v primerjavi s “polnim” s.p.  ni potrebno zaposliti, prav tako je razlika v v višini prispevkov.

Mesečne stroške za popoldanski s.p.,  predstavljajo prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (31,85 EUR), prispevek za zavarovanje za poškodbe pri delu in poklicne bolezni (8,09 EUR), prispevek za zdravstveno zavarovanje (24,27 EUR), nadomestilo za vodenje poslovnega tekočega računa na banki in plačilo za računovodske storitve (lahko pa jih oseba vodi tudi sama in nima dodatnih stroškov). Letni stroški so pa davek na dobiček, plačilo AJPES za oddajo bilance in plačilo računovodskih storitev za izdelavo letnega poročila.

Za vsa dodatna vprašanja lahko pokličete naše svetovalce na tel. 01 600 15 30 ali jim pišete po e-pošti data@data.si. Lepo vabljeni tudi na naš brezplačen  seminar Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. 

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja